StoryEditor

Salve zvižduka s tribina najbolji su komentar igre Hajduka

Piše Pero Smolčić
3. veljače 2016. - 17:37
haj1111

Uf. Kakva drama. A izgledalo je kako će dvoboj kontra Dundalka biti malo ozbiljnija šetnja kroz park za 'bijele'. Irci su u prvih 45 minuta, zapravo sve do gola kojeg im je poklonio Jozinović, bili bezlični. Izgledali su kao jedna od najgorih momčadi koja je ikad trčala Poljudom. A 'bijeli' su na kraju spašavali goli život, tresli se od sramote koja bi dobro uzdrmala trošne poljudske temelje...

Irci stigli suhog baruta kojeg dugo nije uspijevala zapaliti ni fantastična atmosfera s poljudskih tribina. Skupilo se sinoć navijača 'bijelih' koliko oni na svojoj mikrolokaciji oko travnjaka u Irskoj skupe u pola sezone. Bila je to prava fešta na Poljudu, od prve do zadnje minute. Dundalk je izgledao kao da bi stvorio veće probleme Hajduku da su, recimo, zapeli negdje u prometu pa da nisu ni stigli na utakmicu.

Rijetko kad smo na Poljudu gledali veću 'bljuvotinu' od momčadi. Čak i dresovi gostujuće momčadi izgledali su kao da su navukli 'markere' na sebe, da nije bilo publike izgledao bi to kao trening susret. I to negdje na početku priprema. Hajdukov trener Igor Tudor upozoravao je na Irce, tvrdio da su opasni, da ih mi potcjenjujemo, da im je igra znatno bolja od onoga što govori rezultat iz prvog susreta. Nismo se baš u to sinoć uvjerili. Doma su izgubili 0:2, sinoć su u Splitu 0:1, a nisu uspijevali stvoriti ni naznake pritiska.

No, kad su Irci već bili na koljenima Jozinović im je početnikom pogreškom poklonio gol i nadu. A kad je pao drugi gol... Ajme, od koga gubimo 1:2!? Zar je moguće da svjedočimo takvom debaklu?
- A ti Igore odmaraj igrače - čulo se s tribine...

Srećom, gosti iz Irske su tu stali, nisu imali ni snage ni znanja/preciznosti za potpuni šok i preokret. Ali ako su ovo gledali Kazahstanci, igrači Šahtara, našeg idućeg protivnika, trljaju ruke. Njima stiže 'Dundalk'.

Odigrali su 'bijeli' već tri službene utakmice u sezoni, a još uvijek je teško ocijeniti kakva je to momčad. Prvi dojam daje naslutiti da ovo neće biti baš sezona iz snova. Nedjeljni ogledna Kantridi mogao bi dodatno otvoriti oči, bit će to teška utakmica, samo da 'ljudi u crnom' dopuste da se odigra...

P.S.: Salvama zvižduka s tribina dočekan je zadnji sučev zvižduk. Bolji je to komentar od moga....

Izdvojeno

05. srpanj 2020 00:41