StoryEditor
Kolumneputevi do pobjede

S Poljuda se vidi Europa: Bijeli proJradili u drugom dijelu iliti - pogur'o ih Đuro

12. svibnja 2019. - 11:01
hajduk_belupo27-100519

Nedokučivi su putevi do pobjede, pokazao je to i trener Hajduka Siniša Oreščanin, izveo je neočekivanu rošadu nakon prvih 45 minuta, izvukao je iz igre Tudora na desnom beku i ubacio Gyurcsa. Naravno da je Gyurcso otišao sasvim naprijed, na poziciju desnog krila i gotovo centarfora zdesna; slijedom se Jradi preselio u sredinu, dok je na poziciju desnog beka, sasvim otraga povučen – Jurić?!

Doista neobično rješenje, ali je pokazalo svoju svrhu već nakon pet minuta igre u nastavku.

Rošada je unijela špric u anemičnu igru "bijelih" tijekom prvog dijela u kojem je Veli Joža Posavec tako dobro branio da bi ga se isplatilo otkupiti, zar ne? Malo je puno ta milijunska otkupna cijena sa Sicilije, ali dalo bi se i pregovarati s Palermom kad ovako spasilački brani?!

Najbolji igrač – Posavec. I kakvo smo to onda Hajdukovo prvo poluvrijeme gledali? Nikakvo.

Zapravo takvo da smo ga već zaboravili, a sad smo spremni slaviti prvenstveni prvijenac Jradija, čudo neviđeno da je postao strijelac u HNL-u taj marljivi, ali inače malo vidljivi nogometaš.

Potom je stigao i pogodak Jaira, manirom rasnog strijelca, krilnog napadača, povukao je loptu slijeva korak-dva, pretrčao svoga čuvara i ispalio prizmenu raketu, balun se zakoprcao u samom suprotnom, lijevom donjem kutu. Baš precizno.

Tako je Hajduk prebrisao vrlo loš dojam prvih 45 minuta gdje je treća trećina opet bila nerješiv problem, pa je naposljetku i prkosio tradiciji po kojoj je teško očekivati da ćeš baš obje domaće utakmice okončati pobjedama.

Bilo je teže nego što biste pomislili. Međutim, baš je Siksova rošada s klupe, "feeling" - van Tudor koji mu je inače liebling, unutra Gyurcso, a na desnog beka Jurić - donijela ploda.

Jer, Gyurcso je vihorno prošao desnom stranom i iz tog se prodora rodio gol Jradija koji je rastvorio utakmicu i prisilio inače vrlo solidnu družinu iz Koprivnice da položi oružje.

Sve to skupa nije ništa drugo nego – Europa! Vidljiva je već i prostim okom!

"Bijeli" proJradili u drugom dijelu iliti - pogur'o ih Đuro!

A Palaversa? Ne pitajte... Ušao je u 89. minuti. Dočekao je i on svojih pet minuta. Doslovno. Igralo se, naime, i četiri minute sučeve nadoknade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 07:21