StoryEditor
Kolumneopet u ništa

Razgovori zapeli: Hajduk čeka odgovor HNS-a, a njega nema

7. svibnja 2019. - 23:29
gorica_hajduk52-270419

Mađarska u Poljudu? 

Nastupilo je zahlađenje, tiha diplomacija dalje radi, a nakon naglog razvedravanja glede dolaska Mađara u Split, sad smo u danima kad je hladno i u svibnju.

Naime, prošlog tjedna kad su se u Hrvatskom nogometnom savezu sastali splitsko-hajdučka trojica, Marin Brbić i Benjamin Perasović, pojačani za gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu s izvršnim direktorom HNS-a Marijanom Kustićem, kuloari su nudili nastavak priče kako će Kustić doći u Split na drugu rundu razgovora, zacijelo u sklopu proslave Svetog Duje kad slave i Split i Hajduk. Jučer je izbornik Zlatko Dalić dobio Nagradu grada Splita i izjavio kako je silno ponosan zbog toga.

A najave nekih novih razgovora na relaciji, odnosno u trokutu Hajduk – Grad Split – HNS još nema. Ili će javnost iznenadit tek kad ih ponovno uhvate “in flagranti”, bez najave.

Uglavnom, može se čuti i verzija kako Hajduk smatra da bi HNS trebao pismeno odgovoriti na otprije izrečene zahtjeva sublimirane u sedam točaka, kao sedam zahtjeva Hajduka za normalizaciju odnosa.

Na taj zahtjev pisani odgovor nikad nije stigao.

To bi bio minimum pristojnosti glede komunikacije i početka, da ne kažemo nastavka razgovora.

Hajdukovi zahtjevi su cijelo vrijeme ostali kao vapaj u pustnji i u Poljudu nisu dobili valjan pismen odgovor na svoje zahtjeve.

A onda se tihom diplomacijom, kako volimo pisati dogodio – sastanak, možemo ga klasificirati sastankom približavanja, a sa strane HNS-a, vrlo znakovito, nije se pojavio Davor Šuker. Nije ni trebao. Dapače.

Nego je baš Marijan Kustić, političar u usponu i visoki funkcioner u HNS-u dobio zadatak da poveže obje strane...
Ne treba ni podsjećati da su nakon sastanka najprije iz Udruge Naš Hajduk tražili očitovanje, pojašnjenje Nadzornog odbora “bijelih” glede rečenog sastanka u Zagrebu (može li se reći da im nije naročito dobro sjeo), a onda su i NO “bijelih” objavili prema Našem Hajduku kako ne brinu, jer vode računa o svemu...

Ono što nije rečeno, a govori se, jest kako je Hajdukov zahtjev da se nanovo formira Udruga prvoligaša nekako najrealniji brzih dana, kao i da se stopira bilo kakva funkcija Brunu Mariću, bivšem sucu s kojim je Hajduk imao toliko ružnih iskustava.

Sve smo to već rekli prošlog tjedna. Nego, sad ne vidjesmo Kustića, gdje smo dalje?

HNS mora pismeno odgovoriti i izjasniti se na Hajdukovo pismo. To bi bio minimum regule.

HNS je na potezu. Ako i neće pismeno odgovoriti, možda čak pismeno ne bi ni bilo nužno samo da se ono što Hajduk traži počne implementirati.

Rekosmo, neke stvari tipa Bruno Marić... I Udruga...

Dotle, čini se, razgovori su opet zapeli na mrtvoj točki. I opet se igramo curenja vremena.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 00:09