StoryEditor
Kolumnemlada nada

Raste nova zvijezda Hajduka! Svi se pitaju 'ko će davat' golove? Pa Šego!

13. srpnja 2018. - 01:45
hajduk2_sibenik5-280318

Hajdukov napad počiva na – Micheleu Šegi. On je glavna uzdanica ovog trenutka "bijelih" dok se oko glave trenera Željka Kopića vrzmaju sami upitnici glede sastavljanja udarne napadačke formacije.

Ispod radara prolaze pripreme Hajduka na Pohorju, doduše stižu novi igrači, prate se utakmice koje se nižu od početka nove sezone, već četiri (Orkan, Gornik, Vereja, Rudar), ali ipak je to za oktavu-dvije tiše nego da nema Svjetskog nogometnog prvenstva i euforije što je okupala Hrvatsku.

Pa je teško pojmiti da će za dva tjedna, za samo 14 dana Hajduk zaigrati već prvu utakmicu na europskoj sceni s pobjednikom susreta Ilves Tampere – Slavia Sofija.

A najveći problem koji se ukazuje u kompoziciji momčadi Željka Kopića jest – napadačko pitanje.
Tko će biti centralni napadač u formaciji 4 – 3 – 3 koju Kopić preferira?

Problem potencira ozljeda Mirka Ivanovskog koji je ozlijeđen otišao na pripreme, nije (još) igrao u Sloveniji, pa premda je taj udarac koji je zadobio na treningu "bijelih" još u Splitu tretiran kao lakša ozljeda, činjenica je da je Ivanovski dosad propustio veći dio priprema i utakmica...

Što se tiče Futacsa i Saida, centralnih napadača u lanjskoj sezoni, već smo dosadili spominjući ih kao problem, zagonetku koji zahtijeva rješenje.

Mirko Ivanovski je pak doveden iz Slaven Belupa da bude Kopićeva napadačka uzdanica, jamstvo pogodaka, baš na poziciji Futacsa i Saida čiju jednadžbu s dvije nepoznanice treba riješiti.
A sad je i Ivanovski pod upitnikom. I Franko Kovačević trenira odvojeno.

U to ime u prvi plan iskače - Michele Šego, a njegova je alternacija Ivan Delić. I to je to. Dva tjedna do Europe!

Šego je ipak sakupio u posljednje vrijeme veću minutažu, pa time i startno povjerenje. Igrač koji preferira igrati centralnu poziciju napadača, premda nam na prvi pogled ne izgleda dovoljno robustno. No, jak je u tehnici i realizaciji. Nije novost da je Michele Šego na lansirnoj rampi Hajduka, na pragu 18. rođendana (brzo će, 5. kolovoza). Igrač kojega je engleski "The Guardian" uvrstio među najtalentiranije igrače Europe. One koji dolaze...

Pa eto, ako su Said, Futacs, Ivanovski iz ovih ili onih razloga  još uvijek "out", vrata se otvaraju – Šegi. I Deliću...

Šegi je, da podsjetimo, idol bio Nikola Vlašić, dok je bio u Hajduku. A na internacionalnoj sceni – Didier Drogba. Može i usporedba (ne želimo biti pretenciozni) a la Del Piero, ako je gurnut ulijevo, lijevo krilo, desna noga, suprotni kut.

Šego, šest nastupa prošle sezone, jedan u početnoj postavi, jedan postignut gol, Istri u Puli u pobjedi 5:1. Prosječno 29 minuta po utakmici.

Delić je kroz to vrijeme bio član druge momčadi, tamo je davao golove, ali ga je Šego za prsa pretekao što se tiče prve momčadi, premda obojica sad hvataju svoju šansu među prvotimcima na Pohorju. 

Važno je da Hajduk u svojim redovima ima mladih snaga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2021 13:43