StoryEditor
Kolumnekomentar igre

Raspucani Hajduk ususret finalu Kupa: Rudeš smo već zaboravili. I oprostili

10. svibnja 2018. - 10:49

Hajdukov trozubac je jučer ugrizao, Gyurcso, Said, Tudor. Plus kasnije Futacs i još prekrasan volej mladog Šege.
Ali, zadržimo se na prvih 45 minuta, trozubac, baš kako ih je Kopić postavio: imao je Kopić – viziju, ukazanje taktike. Impostacije 4 – 3 – 2 – 1. Tu se prelomila vrijedna pobjeda.

To je ono što od trenera često tražimo, da stavi i sastavi nešto što samo on vidi. Jer u suprotnom i sami bismo mogli bit treneri kombinirajući po svojim papirićima.

Ako je nekad iznenadio, onda je to bila današnja postava u Puli, kako bi se rekla – nečuvena. Jedinstvena. Na prvi pogled apsurdna, da ne kažemo groteskna s Juranovićem na stoperom.

No, bilo je tu logike, dakako, Tičinović na desnom beku, a povratnik Tudor konačno, konačno (namjerno pišemo dvaput!) da je dobio priliku za kojom toliko žudi, da bude polušpic na desnom krilu.

Gyurcso kao Dybala ili Pjanić

Ono što je dugo igrao Nikola Vlašić i nitko nije mogao ni blizu, a kad je Niksi otišao, tu Carrillo nije vidio Tudora, da bi se Fran nedugo zatim ozlijedio i izbivao na duže vrijeme.

Tudor je donio špric koji je bio neophodan i dobrodošao je u letargiji Hajduka, a Kopićev trozubac odjednom je grizao sa svakim zubom posebno!

Prvo Gyurcso kao da je Dybala ili Pjanić, zavrtio je kiflić preko živog zida i uslikao iz slobodnjaka Marijana Ćorića. Onda je Tudor zabio, da bi akcija Saida i Tudora preko cijelog terena bila najljepši trenutak utakmice. Zabio je i Said.

Bravo za Saida, najpotentnijeg napadača što ga Kopić ima na lageru i samim time mu je dragocjen!

Dobar potez Kopića da Futacsa ipak malo stavi na klupu, premda je rekao da ga želi vraćati sa po svih 90 minuta na utakmicama koje se nižu do finala kupa. No, nakon Rudeša u nedjelju bilo je previše da Futacs zaigra i u srijedu u Puli u prvih 11.

Eto ga od 60. minute. On i Almeida. Ali Futacs je tu za klasu, koplje ispred, lako je poentirao na dodavanje Gyurcsa jedan na jedan ispred Ćorića i to je Futacsev pogodak povratka! Još jedna lijepa vijest iz Pule, velika stvar za psihu i motiv Attile našeg mađarskog. Lani u ova doba bio je najbolji golgeter lige!

I Šego. Da s njim nema šege. Talenat je. Gol za pamćenje. Dugo je čekao prvijenac i pamtit će ga. Napadački arsenal Hajduka raspucao se ususret finalu kupa!

Rudeš smo već zaboravili. I oprostili.

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 05:15