StoryEditor
Kolumnekomentar pere smolčića

Pušnik u startu traži alibi za slučaj poraza

28. srpnja 2016. - 15:22
junak_hajduk8-110716

Da je ostalo još dva dana do utakmice Hajduka i Oleksandrije ja bi pomislija da su ti likovi iz ukrajinske nedođije samo pukim slučajem u tamošnjoj ligi. Da ih je deložiralo u najmanju ruku iz španjolske Primere i da su sada po nekoj kazni u Ukrajini, ali miritaju igrat u Ligi prvaka.

Momčad sastavljena isključivo od domaćih igrača koji po Transfermarktu vride svaki po par stotina tisućica eura, niko nije ni blizu milijuna, odjednom je po izjavama Hajdukovog trenera puno jača od Iasija.

- Ukrajinci su puno jača momčad od Iasija. To nismo vidjeli samo prema njihovoj utakmici s Dinamom Kijev, nego i nekim drugim putevima i sistemima praćenja – izjavija je Pušnik.

E ako je to istina, onda je Hajduk u grdnim problemima. Jer je onakav Iasi od Hajduka ispa pukim slučajem. A ako je Oleksandrija sad puno jača od Rumunja, tako je i u odnosu s Hajdukom.

No, jasno je da Pušnik u startu traži alibi, priprema teren za obranu u slučaju poraza. Ka šta radi i na drugim poljima otkad je doša u Poljud. Opalija je drvlje i kamenje po igračima, u blagajni nema love, triba mu četiri prosječna da pojačaju momčad... Sad igra protiv, samo šta nije reka atomske Oleksandrije. Iman dojam da smo u ovom drugom pretkolu izbacili Manchester United da bi Oleksandrija po Pušniku i od njih bila jača. Svaki idući protivnik bit će još jači, još opasniji... I tako unedogled.

Nije mi loša ni ova špijunska teorija kako su Ukrajinci skrivali pet – šest najjačih aduta, ali ima Pušnik neke druge putove i sisteme praćenja. Ka tajni agent. I dok svit čeka ko će zaminit Daniela Craiga ka novi James Bond, Pušnik bi s ovim sistemima praćenja bija baren dobar kandidat. Pa da čujemo na presici:

- Pušnik, Marijan Pušnik.

Kad smo kod Bonda, ajde nek' danas u Ukrajini bude 0:7... Pa da lakše čekamo uzvrat.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 21:28