StoryEditor
Kolumnebravo za branca

Povratak Mije Caktaša je pravi začin, kapitalno djelo za veliki Hajduk!

25. siječnja 2018. - 22:50
dinamo_hajduk15-051215

Mijo Caktaš se vratio u Hajduk! Sportski direktor "bijelih" Mario Branco obavio je još jedan povratak - Dugopoljci natrag!

Nakon Josipa Radoševića ljetos, današnji povratak Mije Caktaša među hajduke rekli bismo da je kapitalno djelo i pravi začin uz dolaske tipa Gyurcso i Filip. Ili ranije Hamza i Savvas. I Almeida i Futacs...

Ako je otišao Ante Erceg, domaće dite, vratio se Mijo Caktaš! Na najbolji način da se utiša mrmorenje onih kojima se nije svidio odlazak Ercega, pa neka to bilo za milijun i pol eura odštete.

Povratak Caktaša bio je plan onog trenutka kad se Mijo razišao s Rubinom zbog određenih dugovanja, ishodio slobodne papire, te napustio u Dubaiju pripreme Rubina, ponosa Tatara. Otišao je točno dvije godine nakon što je u Rubin došao iz Hajduka, aktivirajući fiksnu klauzulu od milijun eura odštete "bijelima".

Sad se vratio – bez odštete, potpisao ugovor na tri i pol godine i zacijelo će se iz Hajduka iznova proda(va)ti dalje. Kad bude prilika. Tek mu je 25...

Ali, prije toga vrijedilo bi osvojiti kup, smanjiti bodovnu razliku od Dinama, plasirati se na ljeto u Europsku ligu. Ambicija ne manjka, slaže se dobra, bolja momčad.

Sve su to potezi koji daju platformu velikim željama "bijelih", ako su prodali Ercega za milijun i pol eura u Emirate (odakle se baš Caktaš vratio s priprema), onda su taj novac uložili: platili odštetu za lijevog beka Filipa, doveli "Đuru" Gyurcsu da bude brz kao Erceg na krilu i još svemu tome pridodali -povratak Caktaša! 

"Bijeli" su brzo dogovorili novo pojačanje. Pisali smo kako odlazak Caktaša iz Rubina Hajduk pozorno osmatra, "stoji na prozoru" kako smo se figurativno izrazili.

Nije im smetala ni najava iz Rubina kako će Caktašev odlazak osporavati i žaliti se.
Transfer je "kliknuo" što se kaže, sve se to radi on-line, internetski, dakle papiri su uredni kako smo informirani i Caktaš se već danas pojavio u Antalyji/Beleku u hotelu Kempinski, slikan s dresom broj 20, s Brancom, s Kopićem, među "bijelima".

Nema što čekat, treba odmah prionut radu.

Caktaš je potpisao ugovor do ljeta 2021. i odmah se stavio na raspolaganju Kopiću. Novi/stari veznjak Hajduka nije skrivao sreću svojim povratkom:

- Presretan sam što sam se vratio kući. Zaigrati ponovno za Hajduk bila mi je velika želja, a sama činjenica da ću nakon dvije godine ponovno odjenuti bijeli dres čini me izuzetno radosnim. Momčad jako dobro poznajem, mislim da mi neće trebati puno vremena za prilagodbu. Imamo odlične igrače i vjerujem kako ćemo svi zajedno imati puno uspjeha u idućem razdoblju. Želim s Hajdukom učiniti nešto veliko – rekao je Caktaš.

Inače, Caktaš je debitirao za Hajduk 25. veljače 2012. u Poljudu protiv Istre 1961 kod trenera Krasimira Balakova. Predstavili smo ga tadašnjim pripremama u hotelu Rixos Premium, evo se šest godina poslije vraća kao veliko pojačanje.

Upisao je 134 nastupa u službenim utakmicama, a u sezonama 2012/13 i 2014/15 bio je igrač sa najviše nastupa u sezoni. Postigao je 39 golova i podijelio 15 asistencija. Sa sedam golova u 22 nastupa nalazi se u "top 5" Hajdukovih strijelaca u europskim utakmicama.

Zadnji dvoboj u bijelom dresu odigrao je 19. prosinca 2015. godine, također protiv Istre 1961. Početkom 2016. prešao je u Rubin iz Kazana. U minuloj polusezoni upisao je 10 nastupa i pritom postigao dva pogotka uz tri asistencije, da ga oslikamo i svježim brojkama...

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 19:11