StoryEditor
KolumneDva poraza od Gorice

Pisali smo kako je ovo svojevrsno biti il' ne biti, posebno za Burića da se okrene list na gostovanjima. I sve je dosta dobro izgledalo, dosta dugo, ali nedovoljno, nije dobro svršilo

3. studenog 2019. - 22:04

Dva poraza od Gorice u četiri dana, gore ne može. Dva prekida, dva gola, Lovrić izravno s 30 metara i onda iz slobodnog udarca asist za Suka da bude 2:1 šest minuta prije kraja. Je li taj drugi gol zamirisao na zaleđe, vidjet ćemo, provjerit na tv, ali što sad...

Isti strijelci za Goricu, isti rezultat kao i u kupu, porazan za Hajduk.

Malo vrijedi za Hajduk da je ove subote odigrao bolju, čak bismo rekli puno bolju partiju nego u srijedu, naročito u prvih 45 minuta.

No, kao da je izlaskom mladog Nejašmića, zbog ozljede, Hajduk izgubio čvrstinu pa i dominaciju koju je imao tijekom prvog dijela. Da je barem sačuvao 1:1. Ali nije.

Uglavnom, sad secirati sve promjene koje Burić uveo u odnosu na srijedu (4 – 3 – 2 - 1), nema puno ni smisla, kad se rezultat ponovio i sad se svi pitaju - a šta sad?

Da, treba na to pričekati, nakon ispadanja iz kupa, nastavila se i serija neuspjeha na gostovanjima, Hajduk nastavlja pokazivati dvostruko lice, u gostima se ne može laznit pobjede i to djeluje deprimirajuće. I sad još porazi. Niti remi.

Odmah nakon utakmice navijači Hajduka su pozvali igrače pod tribinu, oni su im skrušeno došli i slušali pet minuta što im navijači imaju za reć, sigurno ne baš lijepe riječi, slušali su ih i onda krenuli dalje ispraćeni povicima:

- Jebem vam mater, vi niste Hajduk...

Ovaj put barem trenera Burića nisu ni dirali, ni spominjali.

Pisali smo u najavi kako je u ovo svojevrsno biti il' ne biti, posebno za Burića da se okrene list na gostovanjima. I sve je dosta dobro izgledalo, dosta dugo, ali nedovoljno, nije dobro svršilo.

Posavec je popio gol sa 30 metara, opet je bio kriv za gol, ali valjda golman brani ozlijeđen, nije fit i ima problema s ramenom, samo što brani na svu silu. I to bi trebalo razjasnit, da sva krivica ne padne na njega bez opravdanja.

Istina, pri kraju je obranio Lovriću izbliza i time donekle popravio dojam, spriječio je da bude 2:1, ali ne zadugo, jer Lovrić i Gorica su našli način da poentiraju; doista je li bio ofsajd? Oko nas u loži gledaju snimku i vrte glavom.

Svejedno, poraz se piše i treba zauzeti sad stav, smjer, odrediti se, ovakav niz neuspjeha na gostovanjima traži i objašnjenje...

Uprava Hajduka, od Brbića naniže smrknuta je napuštala ložu u Velikoj Gorici. Da dođu i treći put, opet u srijedu, valjda bi opet izgubili.

Izdvojeno

01. kolovoz 2020 11:44