StoryEditor
Kolumnedaljinski u dalj

Osjećajni Aco i upućeni Nikola

8. veljače 2016. - 21:28
shutterstockdaljinskiii

OSJEĆAJNI ACO

Ivanu Vrdoljaku, bivšem ministru gospodarstva, preklani je u dnevnom boravku dijagnosticirana Ledova škrinja za sladoled, jedna od onih kakve svakodnevno viđamo po samoposlugama. Informacija o neobičnom interijerskom detalju u ministrovu domu do javnosti je dospjela zahvaljujući gospođi Vrdoljak koja je škrinju prvo fotografirala, potom fotografiju postavila na Facebook te se na koncu pohvalila kako je to bio njezin dar suprugu za obljetnicu braka.

Škrinja u dnevnom boravku činila se kao maksimum bizarnosti koju može proizvesti prosječni ministar gospodarstva, a onda je neponovljivi - nadam se - Most na tu funkciju postavio Tomislava Panenića, prošlonedjeljnog gosta Aleksandra Stankovića u HTV-ovoj emisiji „Nedjeljom u 2“.

Panenić za sobom vuče nerazjašnjenju priču o stiroporu koji je bio povod njegovu razlazu s bivšim poslodavcem - tvrtkom Baumax. Uglavnom, aktualni je gospodarski ministar uklonio četrdesetak kvadrata stiropora iz tvrtkinih prostora, ali, objašnjava, nije riječ o krađi, iako je nakon toga prestao raditi u Baumaxu. Sporazumno, kaže. Poslije emisije oglasio se i ponosni Most, podržao svoga pulena uz dopunu da je stiropor darovao djetetu poginulih hrvatskih branitelja.

Nekoliko tjedana ranije, preko puta Stankovića sjedio je Zoran Milanović. Čovjek je prije tri mjeseca izgubio parlamentarne izbore s čim se jako teško miri, oni stranački tek ga čekaju, već na tim dvjema činjenicama moguće je bazirati niz provokativnih pitanja.

Ne, Stanković se dokopao stare i loše snimke s nekog SDP-ovog skupa na kojem Milanović veli da se ne kani kandidirati izgubi li izbore, pa je uhvatio tupiti po tome kao da se u gostovu javnom životu u međuvremenu ništa zanimljivo i relevantno nije dogodilo. S Panenićem je bio ležerniji, čak ni dubiozna stiropor epizoda na voditeljevo lice nije navukla pravednički gnjev, stigli su se i malo našaliti.

Novinar s osjećajem za promjene u državnoj vlasti ne treba se brinuti za svoju budućnost.

UPUĆENI NIKOLA

Nikola Brzica, HDZ-ov je stručnjak za sigurnost. Ukazao se u nedjeljnom trećem „Dnevniku“ Hrvatske televizije u povodu nesuglasja predsjednice države i premijera oko smjene Dragana Lozančića, ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije - ona je potpisala, on se nećka.

Nakon korektnog uvodnog priloga Nataše Ban-Leskovar, s Brzicom je proćaskala Tina Šimurina, kourednica „Dnevnika“. Negdje na polovici razgovora, gospodin Brzica izgovorio je ključnu rečenicu: „Ja ne znam točno što se dogodilo.“

Ne znam ni ja, gospodine Brzica, pa se ne hvalim po televiziji.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 22:35