StoryEditor
KolumneTradicija ide u osmu godinu

Obrana je bila čvršća, srednji red gušći i napad probitačniji, ali ipak nije bilo dovoljno za pobjedu

28. listopada 2018. - 22:59
jp_hajduk-rijeka10-281018

Obrana je bila čvršća, srednji red gušći, napad probitačniji, opasniji, makar nije zatresao mrežu iz igre, ali barem jest s bijele točke nakon tri utakmice posta, pa ipak sve to nije bilo dovoljno Hajduku da pobijedi Rijeku, svlada tradiciju, pregrize omča koja ga steže u jadranskom derbiju u Splitu još od kolovoza 2011. godine kad je posljednju pobjedu upisao.

Tradicija ide i u osmu godinu.

Ovo je bila 13 prvenstvena utakmica u nizu u Poljudu da gostuje Rijeke i sad je Hajdukov score šest poraza i sedam remija...

Ali, pobjede nema.

Sudar starih rivala pokazao je da nisu u najboljem stanju, da su vrhovi ljestvice za njih opravdano nedostižni, a jedni drugima nisu pomogli da se približe četvrtoj poziciji koja bi trebala voditi u Europu.

Svakome po bod, obojici malo, tapkaju umjestu dok Lokomotiva i Gorica grabe.

Dobro, utakmica u gluhom ambijentu nije bila loša, bila bi i bolja da je okruženje bilo tradicionalno, s više od deset tisuća duša.

No, i ovako su se borili, klizali po travnjaku kišom natopljenom. Riječ još i za igralište, travnjak, gušt je imati ovako dobar, novi travnjak koji čudo kiše popije naiskap, bez da se zagrcne.

Hajduk malo bolji nego u zadnje vrijeme, valja reć po duši, međutim, više od boda nije uzeo, a to je pužev korak.

Jedan naprid, pa dva stoj. Pa opet samo jedan naprid.

Vulić je barem pokazao da se ne libi miješati sastav i tražiti dobitnu kombinaciju, na primjer spona zadnjih veznih Juranović - Jurić bila je osvježenje, dobar temelj za nadogradnju. Nešto što dosad Hajduk nije igrao forsirajući 4 – 3 – 3 u ranijim utakmicama. I kod Kopića i sad Vulića. Dobar je bio i Jradi koji je inače pričuva. Dobra partija Ismajlija, dobijao je duele, brz, britak.

Izašao je Gyurcso u 70. minuti, ušao je Palaversa, odmah za njim i Ivanovski umjesto Saida.
Dupla zamjena da se krene po pobjedu. No, do sva tri boda se nije došlo.

Rijeka u prvih 45 minuta neprepoznatljivo loša, onda se malo popravila. Dovoljno da ostane neporažena. Daleko je to od Kekove vihorne Rijeke.

Golovi iz penala, penalčića... vrijedi to pogledati iznova na tv-ekspertizi kako jedan, tako i drugi, kako je Pejin presudio. 

 

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 21:14