StoryEditor
Kolumnejunaci lovre, milan i ivan!

Nismo oduševljeni kao protiv Argentine, ali bilo je dobro. Danci, evo nas!

27. lipnja 2018. - 00:22
ffdd

Svladali su naši "vatreni" i Island, s promijenjenim sastavom parirali smo i čvrstoj momčadi kao što je Island i na kraju zavrijedili još jednu pobjedu, za čast i zadovoljstvo. I sa maksimalnih devet bodova zaokružili smo prvu rundu.

Da nam ne bude nitko ništa mogao prigovoriti.

Lovre Kalinić sjajnim obranama držao nam je glavu iznad vode dok su "islandski gejziri" bujali, bilo je to dvadesetak minuta teškog življenja u drugom dijelu prvog poluvremena. Junak Lovre...

Dokazao je da imamo još jednog klasnog vratara. To smo znali. Potvrdilo se.

Island je igrao zonsku obrana, kontranapad. Kad izgubimo loptu, bilo je opasno...

Onda se u nastavku nametnuo Milan Badelj, pouzdanom igrom i izvrsnim pogotkom, te konačno Ivan Perišić, dočekasmo da najavi povratak u formu, pogotkom, to je naš "triling" asova novog trijumfa.

Pobjeda nije bila toliko važna, koliko je slatka. Na stranu Island i naše simpatije prema naciji i državi koja nas je prva priznala još tamo prije svih ujesen 1991., ali ovo je sport, trebali smo se pokazati sportski čvrsti, nepopustljivi, čestiti.

Island se svojski borio, kako je rezultat poskakivao i u utakmici Argentine i Nigerije, tako je rasla i dramatika u usporedbi obje utakmice.

No, cijelo vrijeme jedno je bilo neupitno: naši su "vatreni" bili i ostali na prvom mjestu skupine!
Maksimalni učinak smo imali na na Euru 2008. godine (Austrija, Njemačka, Poljska), a na Svjetskom prvenstvu - nikad i nikako!

Ne, nije bilo sve jednostavno, rekosmo da je naše u prvom dijelu Island namučio, bilo je to razdoblje u kojemu smo "potonuli" na sredini terena, a Lovre bio spasitelj.

Islanđani su nas kroz prekide, izvođenje auta i centaršuteve sasvim destabilizirali. Gubili smo lopte, Badelj jednom, Perišić dvaput, puno smo sreće imali kad su nas kontrirali.

Ono što je bilo loše jest da Marko Pjaca nije u ritmu, a Andrej Kramarić je previše carinio loptu.

Luka Modrić je nastupio za ljubav regularnosti, da FIFA bude mirna kako naša momčad nije sasvim "šarena". No, ovaj put je Luka bio za oktavu-dvije tiši. Dobar je bio Mateo Kovačić.

Pobjedu su, dakle, donijeli Badelj koji je natrčavši iz dubine doveo nas u vodstvo nakon prodora Josipa Pivarića, a nakon privremenih 1:1 (ruka Dejana Lovrena, ušao je pa nam je obrana u finišu utakmice igrala s trojicom stopera) stvari je na svoje časno i pošteno mjesto stavio –  Perišić.

Bravo za Perišića, tim pogotkom, u karakterističnom prodoru po lijevoj strani i preciznim udarcem u suprotni kut, pokazao nam ono što smo čekali i od njega: majstorstvo.

Nismo oduševljeni kao protiv Argentine, nije bilo ni kao protiv Nigerije, puno igrača je igralo što nisu baš uigrani utakmicama, ali bilo je dobro, ne treba zagledati u sitnice.

Danci, evo nas!

 

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 12:48