StoryEditor
Kolumnekomentar

Nije Hajduk otkrio sve karte

8. srpnja 2016. - 16:19
kom00

Učenik je konačno nadmašio učitelja, Hajduk – Slavija 1:0, Nikola Vlašić. Mala, slatka pobjeda splitskog učenika na tečaju “česke uličke”. Dugo su je Splićani čekali...

Skrivene karte

Nije Hajduk otkrio sve karte, na primjer trener Marijan Pušnik je sve napadače ostavio sakrivene, Mađar Futacs se nije ni skinuo, kasnije će Pušnik objasniti da Mađar formom ne može ni stići za Rumunje. Ali moći će isto tako sakriveni Ganac s talijanskom putovnicom Said Ahmed Said, njega će probati u Sinju. Faktor iznenađenja za idući, euro-četvrtak.

Tako se dogodilo da su se u vršku napada izmijenjivali Tudor, Mujan i Vlašić, potonji je dao gol i ta rotacija podsjetila je na prošlosezonsko izdanje Hajduka. Mastelić je bio špic u nastavku, pa Erceg. Dugo putovanje do gola.

Međutim, napadači-pojačanja su tu, makar još nisu mobilizirani.

Ukupno živahna utakmica, u prvom dijelu. Bilo je zadovoljstva s tribina, nije bilo dosadno. Hajduk poduzetniji nego protiv Splita, bilo je i šansi i to na obje strane. Mujan i Tudor u velikim prigodama u 37. i 40., a Grbić je spašavao u 73. minuti.

Od novaka opet dobar Kožulj, stoper Ćosić solidan, ozlijeđen u zadnjoj minuti prvog dijela (udarac u glavu, tri punta na licu); Maganto (umjesto Sušića) ostao je dužan, malo je mekan, makar sitan dobro plete s balunom. I desetak minuta za debi Ante Ercega.

Vice i Jakov

Kontroverzna odluka suca Jakova Titlića iz Hrvaca obilježila je drugo poluvrijeme, u 60. minuti pokazao je da je Mešanović simulirao faul Stipice kad je gledalište očekivalo da će sudac dosuditi najstrožu kaznu za Slaviju i karton udijeliti Hajdukovu vrataru.

Pomoćni sudac Vice Vidović otišao je na korner, sugerirao je da je penal, Titlić je odlučio drugačije. Vrijedilo bi to pregledati na snimci, da budemo sigurni, makar je meč prijateljski...   

I za kraj, u Poljud ulazi Ultra, a Hajduk seli u – Žrnovnicu.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 18:56