StoryEditor
KolumneHajduk zaronio

Nema čarobnog štapića. Nema ga ni Vulić. Barem ove večeri nije funkcionirao

8. listopada 2018. - 11:00
jp_hajdu

Grafit kod Pomorske škole, tu preko puta poljudskog stadiona pao nam je na pamet:
- Kapetane, zaranjamo!

Opet je Hajduk zaronio. Pomislili su "bijeli", a i mi, da je kriza kao rukom odnesena nakon brze terapije Zorana Vulića, njegovih početnih uspjeha i preobražaja momčadi, pa i nakon borbenih 0:0 protiv Dinama. Što se doimalo dovoljno dobro.

Međutim, ništa od svega toga, Hajduk se s porazom od Osijeka, što je inače prava rijetkost da Osječani slave u Poljudu, opet upleo u konopce teškog življenja, mučnog gledanja u ljestvicu i rasporeda koji ga očekuje odmah nakon pauze. I previranja tko jest, a tko nije za Hajduk.

Nema naglog izliječenja, nema brzog oporavka, put je dug i težak, a cijela sezona koja je pred nama i koja je tek deset rundi izbrojila od 36 bit će mukotrpna.

Nema čarobnog štapića. Nema ga ni Vulić. Barem ove večeri nije funkcionirao.

Hajduk nije igrao dobro, svjedoče to i reakcije sa sjevera:
- Ovo je loše, ovo je loše...

U trenutku je zvučalo i kao "pomozi Bože", na isto mu dođe.

Sastav Hajduka je bio – standardan, ali igra slaba. Nisu se nametnuli kroz duplo pokrivanje što ga je nametnuo Zoran Zekić, pa je Osijek od samog početka imao bolje prilike.

To je istina.

No, imao je i Hajduk bljeskove, ostaju upisane kao dvojbene 25. minuta je li Caktašev udarac kod 0:0 zapeo o ruku Janže u šesnaestercu (Bebek na to nije trznuo) i je li kirisalo na najstrožu kaznu, baš kao što je i Said izjednačio na 1:1, da bi u idućoj sekundi bio dosuđen ofsajd, zaleđe Hajdukova napadača.

Umjesto 1:1, učas eto kontre, brze akcije Pušić, Boban, Marić, obrana Hajduka se zanjihala i ode Osijek na 0:2.

Izmjene Vulića da izvadi nevidljivog Palaversu i ugašenog Ivanovskog bile su logične, ušli su Jradi i Said, potom se i s Tudorom pokušalo.

Sve kao nacrtano, dan prije na ploči. I jedino logično.

No, ploda nije bilo. Tužna večer igre Hajduka.

Sa sjevera u 70. minuti poneka bengalka upaljena, ali nisu ih bacili na tartan.

U vikendu čudesa gdje je doma izgubo Bayern sa 0:3, u Alavesu i Real Madrid, a u HNL-u i Lokomotiva i Rijeka koja je osim bez bodova ostala i bez Keka, uklopio se Hajduk.

Čeka "bijele" duga, teška, jesen, zima.

- Što učinio si ti, od životu mog, sve što dao si mi ti, samo praznu bol, samo praznu bol - pjevala je Torcida "bijelima", kad su ih na sjever nogometaši pognute glave otišli pozdraviti, za ispriku...

 

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 18:29