StoryEditor
Kolumnekomentar

Naša dica i Velazquez

9. ožujka 2016. - 12:31
kom00

Otrcano je, ali ne možemo odoljeti: bod kao kuća! S aspekta Hajduka, dakako. A ni Inter se ne buni. Istina je da u nedjelju prolazi već mjesec dana kako “bijeli” nisu pobijedili, ali dolazak u Zaprešić bio je pun stresa, kako proći bez Sušića i Jeffersona?! Zato je konačan rezultat ljekovit, smirujući.

Može se i utakmica u Zaprešiću svrstati pod zajednički nazivnik “dugo putovanje do gola”, ili “kraljevstvo za strijelca”, to smo znali, ali na kraju čvrsto, tvrdo, to je dobra značajka za “zelenu brazdu bijelih” koju su zaorali, utisnuli u zaprešićko blato. Kvalitetom ukupno - jako skromno, šta ćemo se lagat.

Sve (nas) je Maxtv razmazio i poremetio(?!) sustav vrijednosti. Zato nam ovo izgleda baš – tanko. Međutim, sastavom je Hajduk skrenuo pozornost na sebe, samo je Velazquez bio stranac, a ostatak sve “naša dica”. Kao Hajduk B koji - raste.

E sad, je li to put Sizifa i što će biti od ovih igrača, koliko doista treba strpljenja i vrijedi li čekati? Pitamo se: evo da tri godine ovakav sastav Hajduka ostane na okupu, ovih 11, kakav bi nam balun pružio? Mnogo bolji? Šampionski? Daj bože.

Gledamo utakmicu, “mrvljenje”, kako bi rekao časna starina Stanko Poklepović i onda nam misli odlutaju: pada nam na pamet akcija Mužinić brzo do Jerkovića, ovaj dijagonalom na lijevo za Šurjaka, prodor, centaršut na prvu stativu, Žungul i gol! Daleko je obala mojih snova, pjevao bi Mišo Kovač.

Vaš reporter usnio je san u loži Zaprešića, “I have a dream”, gledajući “maskirne” kako se trude i - nota bene – uspijevaju otkopati bod protiv “diva iz Zaprešića”. Ali, zašto smo baš sad našli grintati? Vrijedan bod, glatko treći, možemo mi i s ovima izdurat 15 proljetnih utakmica HNL-a. Može se.

Torcida pjeva: “Dat ćemo ti svoje krvi, nema veze, zadnji il’ prvi!”.

Trener Burić digao je palac gore djeci svojoj i Vučevićevoj. Dobar bodić.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 13:47