StoryEditor
KolumnePovratak na Wembley

Nakon mundijalskog srebra i fascinantnih 3:2 protiv Španjolske hoćemo sad do kraja i u Ligi nacija!

17. studenog 2018. - 12:02
kjuuu

Godina iz snova, nakon mundijalskog srebra i fascinantnih 3:2 protiv Španjolske hoćemo sad do kraja i u Ligi nacija!

Prizivamo da se ponovi Wembley iz 2007. godine, kad smo Engleze sa 3:2 svladali u njihovu hramu baluna, za povijesni gušt!

Svladali su “vatreni” Gordi Albion i nedavno u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, a novom pobjedom našli bismo se na vrhu naše skupine A lige.

Neobična je kova ova naša momčad, dok je Zlatko Dalić upozoravao da pripaze na kontru Španjolske, “vatreni” su krenuli svi naprijed, svi u napad i u zadnji tren ostvarili 3:2 nad Španjolskom u jednoj od najboljih, najuzbudljivijih utakmica naše “repke” svih vremena...

I sad Wembley, ajmo repriza!

U sjećanje nam se vraća studeni prije 11 jeseni kad su momci tadašnjeg izbornika Slavena Bilića, već sigurni da su ušli na Euro 2008. odigrali jednu od nezaboravnih partija. Baš kao što je bila i ova sad protiv Španjolske. S identičnih 3:2 uz vatromet uzbuđenja.

Golove su te noći na Wembleyju zabili Kranjčar, Olić i Petrić, na suparničkoj strani tužni lik s kišobranom Steve McClaren abdicirao je, a tada kao i danas za Hrvatsku je igrao – Luka Modrić, buduća Zlatna lopta.

Povratak iz bezdana teške skupine sa Španjolskom i Engleskom, novi je dokaz kvalitete Modrića i društva. Svaka čast svima, ali Luka je (opet) igrao maestralno!

Pobjeda na Wembleyju kao 2007., zašto ne, da sutra naši budu prvi u skupini i onda još samo Luki Modriću Zlatna lopta i u trećoj konkurenciji, posebno značajnoj, tradicionalnoj, onoj od France footballa (3. prosinca). Pa da sve zaokružimo.

- Što god da se dogodilo u nedjelju, napravili smo veliki napredak i ostvarilli nevjerojatne rezultate. Bila je ovo briljantna godina – pomislili biste da je to izrekao naš “srebrenko”, tj. Zlatko Dalić, ali ne, to je izjavio Gareth Southgate za BBC, izbornik Engleske.

Slična pozicija gordih aktera, s time da su naši drugi, a Englezi četvrti na svijetu. Ipak je neka razlika, zar ne?!

Ajmo, dokažimo im to još jednom, sutra na Wembleyju, baš kao 2007...

Uz motiv više, točno na godišnjicu: zapamtite Vukovar. ∙    

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 06:07