StoryEditor
KolumneKomentar Frane Vulasa

Nakon godina grcanja u dugovima, Hajduk opet kupuje. Klub je pokazao ambiciju, a navijači s guštom čekaju nastavak sezone

27. siječnja 2018. - 11:44

Hajduk je pokazao ambicije. Nakon što je Ante Erceg prije dvadesetak dana Mejaše zamijenio Dubaijem, opravdano se strahovalo za ambicije "bijelih". Nakon Lovre Kalinića i Nikole Vlašića, Erceg je bio treći ključni igrač koji je u zadnjih 365 i nešto sitno dana otišao s Poljuda. A zamjena, u vidu dovođenja zvučnih provjerenih ili mladih ekstra talentiranih pojačanja, nije u tom periodu bilo. Iako se stanje na klupskom računu uslijed svih tih velikih izlaznih transfera osjetno popravilo.
No, krenulo je sve dovođenjem Adama Gyurcsa na posudbu, Mađara koji bi trebao pokrivati baš Ercegovu poziciju lijevog krila. Nastavilo se transferom Filipa Steliana. Rumunj koji bi trebao pokrivati problematičnu poziciju lijevog bočnog je pokazao kako je Hajduk opet potpuno oživio na tržištu nogu, a nakon što je ljetos otkupljen i ugovor Hamze Barryja. Još od vremena nekontroliranog rasipanja zbog kojeg je klubu kasnije prijetio i stečaj, Hajduk nije platio zvučniju odštetu za igrača. Prema transfermarktu oko 500 tisuća eura, prema drugim izvorima navodno 350 tisuća plaćeno je Dinamu iz Bukurešta. Kako god bilo, Steliano je najskuplje plaćeno pojačanje Hajduka u zadnjih devet godina, od vremena braće Sharbini. Kako god bilo, navijačima je lijepo opet čitati kako Hajduk KUPUJE igrača.
A onda je kao šlag (nadamo se ne na kraju, da još nije kraj) stigao i Mijo Caktaš. Slobodnih papira. Iz Rubina iz Kazana. Iz Rusije s ljubavlju. I željom da se opet iskaže u svom Hajduku. Kao u sezoni pred odlazak u Rusiju kada je briljirao. Kao Hajdukov veliki ulov ove zime koja budi optimizam, prije svega naslonjena na preporod momčadi pod Željkom Kopićem na kraju jeseni.
Poučeni (i nedavnim) iskustvom nemojmo letjeti, ni nametati imperative. Pogotovo što su Gyurcso i Steliano ipak i dalje nepoznanica. Međutim, uzlet pod pozitivno oportunističkim, nedvojbeno talentiranim Kopićem u kombinaciji s napokon malo više manevarskog prostora pri slaganju momčadi šire vidike. S guštom i nestrpljenjem opet sad navijači iščekuju nastavak sezone. Lov na (finale) kup(a), ali i na smanjenje zaostatka za Dinamom. S onom istom nadom kako je ona iduća ta sezona, naravno uz još neke poteze na ljeto. Sezona u kojoj bi Hajduk mogao s realnijim ambicijama napasti skupinu Europske lige, vrh HNL-a.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 20:24