StoryEditor
Kolumnepokazuju pomake u igri

Markov Didić: Astra će radi ponosa jurnuti da se osvete Dinamu zbog poraza od 5:1

Piše PSD.
26. studenog 2014. - 11:00
Osmu kolumnu koja zbog potreba kladiteljskog puka izlazi nekada i srijedom ujutro (kada se igra Europska liga i Liga prvaka) započinjem konstatacijom da sam u prethodnom uratku pogodio samo dva od sedam parova. Što govoriti o "izdajama" Wolfsburga i Koelna i o mojoj izdaji samog sebe kada sam Brendforda iz jedinice pretvorio u više od tri gola u dvoboju sa Fulhamom?

No idemo popraviti "loše radove" od prošlog vikenda, a to neće biti nimalo lako jer se igra uvijek nezahvalna Europska liga gdje su po vrijednosti klubovi slični kao regruti na prvom postrojavanju. Villareal će dobiti Borussiju iz Monchengladbacha. Zaostaje za njom jedan bod u ovom natjecanju, a gostujući igrači su u lošem tonusu jer su izgubili kući od Eintrachta iz Frankfurta i ne vjerujem da će se u par dana oporaviti od tog šoka, pogotovo na El Madrigalu gdje su padali i veći.

Dinamo Minsk ne bi imao šanse protiv solunskog PAOK-a da gostima igra vezni igrač, Slovak Rober Mak, ali i ovako mislim da će pobijediti crno-bijeli iz Soluna koji su odmarali prošlo kolo zbog štrajka nogomentih sudaca u Grčkoj. Predviđam također pobjedu PSV-a nad portugalskim Estorilom koji je malo živnuo u nacionalnoj ligi, dobro se držao i u Europskoj ligi protiv Dinama iz Moskve, ali to neće biti dovoljno protiv Nizozemaca koji žele zabetonirati svoje drugo mjesto u skupini i ići dalje.

Dva neriješena ishoda i to na poluvremenu predviđam na utakmicama Wolfsburg -Everton i Krasnodar -Lille i to iz više razloga. Obje gostujuće ekipe znaju se braniti u gostima. Evertonovi obrameni igrači Jagielka, Distin i osali dobro drže prostor i teško ih je razbiti,a pogotovo dobro reagiraju na stihijske napade. To se može reći i za Lilleove Kjaera, Bašu i Rozenhala koji neće baš dozvoliti Rusima da se razmašu,barem mislim da su u stanju održati neriješeno na poluvremenu.

Nakon dolaska ukrajinskog trenera Olega Protasova rumunjska Astra pokazuje neke pomake u igri i čisto će radi ponosa jurnuti da se osvete zagrebačkom Dinamu zbog poraza u Maksimiru od 5:1, a domaćini, a i ja mislim da su Ganac Bukari i Nigerijac Fatai u stanju domaćine dovesti do pobjede.

Golijadu najavljujem na utakmici Celtica i austrijskog Red Bulla jer inače na utakmicama tih klubova pada puno golova, a i na prvoj utakmici u Salzburgu rezultat je bio 2:2. Kada se zna da je to borba za primat u D-grupi i da su crveno-bijeli na vrhu tablice sa 10 bodova, a domaćini drugi sa dva boda manje, onda se drugo ništa ne da ni zaključiti.

marko didić
foto: goran mehkek / cropix

Pet od sedam:

Villareal - Borussia Monchengladbach 1
Dinamo Minsk - PAOK 2
Estoril - PSV 2
Wolfsburg - Everton prvo poluvrijeme X
Krasnodar - Lile prvo poluvrijeme X
Astra Giurgiu - Dinamo 1
Celtic - Red Bull više od 3 gola

SRETNO!


#MARKOVX

Izdvojeno