StoryEditor

Marko Didić: WBA mora napasti City, bit će više od tri gola

Piše PSD.
26. prosinca 2014. - 11:00
U ovu postbožićnu kolumnu ulazim sa četiri pogođena para od sedam iz prošlog uratka. To mi nije bilo dovoljno da ja i moji poklonici koji me prate na ovaj način zaradimo božićnicu, ali je dobro za popravljanje mog kladiteljskog raspoloženja koje je jako palo nakon dvije kolumne u kojima sam pogodio samo po jedan par.

I dalje sreća nije bila faktor na koji sam se mogao pozvati u prošloj kolumni. Francuski drugoligaš Dijon je vodio sve do 95 minute 0-1 na gostovanju kod Chateauroxa. No upravo tridest sekundi prije kraja je dosuđen penal protiv mojeg favorita Dijona. Taj penal je moju dvojku pretvorio u x i "izbio" mi siguran pogodak.

Dobro, trebam biti pošten i reći da nije gola Slovaka Martina Škrtela u zadnjim minutama ne bi bila postignuta više od tri gola na utakmici Liverpool - Arsenal kako sam i predvidio u prošloj kolumni, a urednik to izvukao u naslov.

No idemo probati sada nešto zaraditi, kada nismo za božićne blagdane.

Od ozbiljnih liga ovaj vikend, dok svi feštaju, igraju samo Englezi, Belgijanci, drugoligaši iz Italije i Turci.

Nakon što je Sunderland u gostima prošli vikend pobjedio Newcastle, ja mislim da će "crne mačke" bez problema u svom dvorištu "ugristi" i tigrove: ili za neupućene - Hull našeg Nikice Jelavića. Nakon što se poskliznuo kući porazom od Swansea, Hull mora negdje krenuti na juriš po bodove jer su sada predzadnji na tablici. A srljanje protivnika u napad odgovara domaćim igračima Johnsonu i Larssonu koji su fantastični u kontrama kojima ih hrani ofenzivni vezni Steven Flatcher.

West Bromwich Albion nakon poraza od QPR-a mora krenuti dobijati bodove bez obzira na ime protivnika. Zato na utakmici WBA - Manchester City očekujem da će biti postignuta više od tri gola.

Kladionica dobro nagrađuje i opciju - više od dva gola, koliko planiram da će biti postignuto na utakmici između Manchester Uniteda i Newcastlea. Uvođenje u igru Falcaoa je malo pojačalo konkurenciju i odgovornosti u napadačkim redovima "crvenih vragova", a gosti dolaze bez standardnog golmana Nizozemca Krula koji je već duže vrijeme ozlijeđen. I jedni i drugi imaju napadački orjetnirane igrače i  tu vidim -  više od dva gola na utakmici.

Idem potražiti jedan neriješeni ishod u Premiershipu i predviđam da će baš tako završti prvo poluvrijeme između domaćeg Crystal Palacea i Southamptona. Domaćini su zrela ekipa, ali ne baš i napadački moćna, dok gostujuća momčad, iako je uvjerljivo prošli tjedan dobila Everton neće baš tako suludo jurišati prvo poluvrijeme i u Londonu. A s golmanom Fraieser Forsterom, divom od 201 cm, Southampton može odoliti svakom protivniku, a kamo li neće crveno-plavim "orlovima".

Engleska liga se nastavlja i u nedjelju i tu igram da će na utakmici Aston Ville i Sunderlanda biti postignuta više od dva gola. To se u trenutku pisanja kolumne od strane kladionica plaćalo koeficijentom iznad dva.

I nakon pet engleskih parova kolumnu "okrećem" prema sjeveroistoku Turske i utakmici Karabuk - Balikesirspor gdje predviđam da će biti postignuta više od tri gola na toj utakmici. Gosti su dobili prošli vikend rukometnim rezultatom 5-3 na svom terenu razvalili Kasimpasu. Malo im se podiglo raspoloženje u  borbi za opstanak.

A dojučerašnji davljenik Karabuk takve najviše voli i tu će biti prava golijada. Golijadu sam istina očekivao od Karabuka i u prošloj kolumni na gostovanju kod Eshisehira, ali je ona izostala, a utakmica završila 1-1. Tu su domaći treneri Saglam i gostujući Kafkas čuvali, da prostite, svoje guzice, i nisu jurišali jer su za bodom obojica bili zadovoljna. Nakon što je igrač Karabuka Kongoanac Dominic Kumbela u 68. minuti izjednačio rezultat obje ekipe su doslovce prestale napadati i utakmica je komotno po prikazanom mogla tada i završti.

Baš briga Turke što sam ja u svojoj kolumni predvidio a samim tim i čekao -  više od tri gola!

I na kraju opet se okrećem Italiji,ali sada čisto iz objektivnih - egzaktnih razloga i igram da će Catania u svom dvorištu izgubiti od Carpija. Na utakmici protiv Cittadelle u srijedu gdje su izgubili tri boda rezultatom 3-2,  čak četiri Catanijina igrača su zaradila crvene kartone. Teško će bez kartoniranih Rinauda, Spollija, Chrapeka i Leta domaćini moći bilo što napraviti na svom terenu.

marko didić

Sistem 5 od 7

Sunderland - Hull 1
WBA - Manchester City više od 3 gola
Manchester United - Newcastle više od 2 gola
Crystal Palace - Southampton poluvrijeme X
Aston Villa - Sunderland više od 2 gola
Karabuk - Balikesirspor više od 3 gola
Catania - Carpi 2

SRETNO!
#MARKOV#X

Izdvojeno