StoryEditor
Kolumnebit će teško ali...

Marko Didić: Treba li objašnjavati zašto igram na pobjedu Chelsea protiv Citya?

Piše PSD.
30. siječnja 2015. - 11:00
Polako nam se kompletiraju Lige petice pa kladitelji imaju puno bolji izbor nego u zadnjih par zimskih tjedana. Evo kreću i Njemci sa svojim "zimskim radostima" pa ćemo odmah krenuti na golijadu u Vučjem gradu gdje Wolfsburg dočekuje Bayern Munchen. Tu igram više od tri gola jer Pepeove trupe su željne nadmetanja nakon napornih priprema, a ni Perišićevi "vukovi" nisu baš bojažljivi.

Trenutni prvak engelskog Championshipa je Bournemouth koji dočekuje drugoplasiranog Watforda. Gosti su u zadnjih pet utakmica samo jednom odigrali utakmicu na kojoj nisu bila postignuta više do tri gola. Domaćini su malo skrenuli sa kolosijeka pogotovo porazom od Leedsa i ozbiljno moraju krenuti u utakmicu, pa na toj utakmici igram - više od tri gola.

Ligu više u Engleskoj igram na pobjedu Crystal Palacea protiv Evertona, mada bi svi kladiteljii ovdje tražili neriješeno. Mislim da je novi trener "orlova" i njihov bivši igrač Alan Pardew doslovce u samo nekoliko tjedana pokrenuo momčad i skalpovi Tottehama, Southamptona i Burnleya su završili u njihovom kljunu.

Treba li objašnjavati zašto igram na pobjedu Chelsea protiv Manchester Citya? Nakon dvije loše utakmice u FA cupu i Liga cupu Chelsea ne smije dozvoliti još jedno kašljucanje i posrtanje: bit će teško ali mislim da će City ipak pasti.

Celta iz Viga nije baš u zadnje dvije utakmice briljirala dok se Cordoba nakon dolaska srpskog trenera Miroslava Đukića jednostavno preporodila. Da zeleno-bijeli mogu izdržati na teškim gostovanjima a da ne izgube, pokazali su nedavno kod Eibara. Mislim da će to učiniti sada i u Galiciji, barem do poluvremena pa igram x na poluvremenu.

Granada i Elche također će odgirati neriješeno na poluvremenu, a da ne ulazim u detaljne komentare, to objašnjavam konstatacijom: domaćini su tehnički poprilično dobra momčad koja se često zna prekombinirati i u toj svojoj jalovosti teško pobjeđuju. Elche je radna momčad koja neće "kalati gaće" a imaju i poljskog diva na vratima Przemyslawa Tytona te mislim da će izdržati neriješeno, do poluvremena.

Kad nekog neće sreća kao mene u ovim kolumnama, onda jednu staru bosanku izreku."Kad neće brdo Muhamedu, onda će Muhamed brdu", preobilkujem u "Kad neće brod Muhamedu,onda neće brdo Muhamedu!".

No možda mi baš ovaj zadnji par Turske lige bude prevaga za dobitak u ovoj kolumni. To je utakmica Galatasaray - Bursa, pa između dvojke na goste igram ipak da će biti postignuta više od tri gola.

Ako kolumna konačno donese kakav-takav dobitak, da ne kažemo i cijeli,onda će ovu zlosretnu izreku o Muhamedu i brdu malo tko i zapamtiti.

marko didić
foto: afp

Pet od sedam

Wolfsburg - Bayern Munchen više do 3 gola
Bournemouth - Watford više od 3 gola
Crystal Palace - Everton 1
Chelsea - Manchester City 1
Celta Vigo - Cordoba 1. poluvrijeme x
Granada - Elche 1. poluvrijeme x
Galatasaray - Bursa više od 3 gola

SRETNO!

#MARKOVX

Izdvojeno