Kolumnedomaći obračun

Marko Didić: Slaven Belupo je ostao u ligi, igram dvojku na Štimčeve horde

Piše PSD.
22. svibanj 2015. - 12:00
Ulazimo u fazu kada su u svim ligama petice prvenstva manje - više odlučena i gdje je još jedino nejasno tko će ispasti. No ja nisam mogao ući baš u zonu mirnih utakmica jer ne donose neke visoke koeficijente nama kladiteljima. Iako ne bojte se, bit će i takvih utakmica u ovoj kolumni.

Ali ipak krećemo sa formalno nemirnom utakmicom, iako ja mislim suprotno.

Prvu takva utakmica "od trnja do zvijezda" je naš domaći obračun između Slaven Belupa i Zadra gdje igram dvojku na Štimčeve horde. Belupo je ostao u ligi, trener Čačić razmišlja o odlasku kao i neki igrači i ne vidim, za koga bi oni ginuli.

Druga utakmica koja nam je u fokusu je ona između Eibara i Cordobe. Domaćin se bori za opstanak, ima još neke teoretske šanse ako ne pobjedi njihov susjed na tablici Deportivo u svom ogledu. Koliko je god loša Cordoba, neće baš dozvoliti da je njoj ravan Eibar razvali u prvom poluvremenu, a nema im ni zašto puštati jer je Eibar z Baskije a Cordoba iz Andaluzije.

Levante i Elche su pak, puno mirnija priča. Klub Marija Pašalića je ostao u ligi, neće se nešto boriti, a Levante koji je također zabetoniran i siguran od ispadanja, a nema napadačku infrastrukturu da ih razvali baš u prvom poluvremenu i zato i tu igram - prvo poluvrijeme x.

Malaga - Sevilla je pak puno ozbiljnija utakmica koja gostima znači mogućnost pomaka na tablici. Ako pobjede, ozbiljni su kandidati za kvalifikacije za Ligu prvaka, naravno ako ne osvoje Ligu UEFE-a u finalu sa Dnjiprom kada direktno idu u Ligu prvaka,

Njemački Paderborn kojeg još zovu i "padobran" jer je mimo svih očekivanja ušao u Bundesligu sa ogromno malim budžetom dočekuje Stuttgarta iza kojeg stoji cijela industrija mercedesa. Tu igram više od tri gola iako će biti teško jer oba kluba moraju pobijediti ako ne žele strepiti za ostanak u ligi. A za pobijediti, trebaš napadati, zar ne?

Pa gdje su onda tebi mirnije utakmice, pitat će čitatelj kolumne.

Evo, jednu takvu vidim na utakmici Genclerbirligi - Mersin gdje igram više od tri gola. Obje momčadi su napadačke,a na tablici ne mogu nigdje i nema razloga da tu ne bude golijade.

Zadnja utakmica ove kolumne se igra u nedjelju gdje domaći Krasnodar dočekuje Rostov. Krasnodar se sa moskovskim CSK-om bori za drugo mjesto u Rusiji koje ga vodi u Ligu prvaka, a gosti još nisu prebrinuli brigu oko opstanka. Ovdje bih najrađe igrao više od dva gola, ali na nijednoj kladionici ta opcija nije moguća pa se odlučujem za vodstvo Krasnodara već u prvom poluvremenu.

Iako parovi u kolumni nisu navedeni redoslijedom igranja po danima, grešku ispravljamo ispod oznake "pet od sedam".

marko didić
foto: luka gerlanc / cropix

Pet od sedam:

Slaven Belupo - Zadar 2
Genclerbirligi - Mersin više od 3 gola
Paderborn - Stuttgart više od 3 gola
Levante - Elche prvo poluvrijeme x
Malaga - Sevilla 2
Eibar - Cordoba prvo poluvrijeme x
Krasnodar - Rostov prvo poluvrijeme 1

SRETNO!

#MARKOVX