KolumneMordovija - Rostov

Marko Didić: Pletikosa i Milić još nisu u sigurnoj zoni opstanka, zato igram dvojku

Piše PSD.
15. svibanj 2015. - 12:00
Vikend kolumnu počinjem utakmicom austrijske druge lige u kojoj igraju Fioridsdorfer AC (zovu se još i Team Vienna) koji se bori za goli opstanak i Mattersburg, koji je već osigurao provratak u prvoligaško društvo. Domaćini su prije par kola doveli trenera Petera Paculta (i Hajduk ga je želio) koji i nije napravio neki uspjeh u ovih četiri-pet utakmica odkad je trener. A bi li ga dovodili da ne misle ostati u ligi? Zato ovdje igram jedinicu.

Utakmica u Saransku između Mordovije i Rostova ne znači ništa domaćinu jer su ostali u ligi. No Pletikosa i Milić još nisu u sigurnoj zoni opstanka i moraju napraviti jedan podvig sa strane da to budu. Zato ovdje igram dvojku koja je sve više na kladionici padala, a u trenutku pisanja kolumne dosegla je koeficijent 2.

Na utakmici Bayera iz Leverkusena i Hoffenheima igram da će biti postignuta više od tri gola. Obje momčadi su napadačke i na ovoj utakmici koja domaćinima ima i natjecateljsko značenje mislim da je najmanje neizvjesnosti od svih parova iz kolumne.

Sunderland ima puno veću igračku snagu nego što njihovi rezultati pokazuju i na svom terenu će pobijediti "lisice" iz Leicestera u goloj borbi za opstanak. Drugog izbora nemaju. Doveli su Nizozemca Dicka Advocaata i klub je doslovce mobiliziran, a pobjedili su u zadnje dvije utakmice i to Evertona i Southamptona.

Inter i Juventus su stari neprijatelji. Ta Inter je imao prstiće u izbacivanju Juventusa u drugu ligu te su im od dvije oduzete titule jednu baš oni prisvojili. No Juventus se ovdje neće svetiti jer ima i prečih briga oko pripreme za finale Lige prvaka, a i već je osvojio titulu prvaka Italije. Domaćin se svakako želi ušuljati na mjesto koje ga vodi u Europu i ovdje igram jedinicu.

Jedinicu igram i u Genovi između Sampdorije i Lazia koji ovu utakmicu igra bez golmana Marchetija i stopera Maurica. Ovaj dvojac je isključen na prethodnoj utakmici protiv Intera.

I Osijeku i Istri je ova utakmica biti ili ne biti i Ivo Šušak će krenuti na pobjedu, međutim lisac Pamić će sigurno zatvoriti utakmicu, jer bez centarfora Radonjića i nema puno izbora, i tu očekujem da će prvo poluvrijeme biti – neriješeno.

marko didić
foto: tom dubravec / cropix

Pet od sedam:

Team Vienna - Mattersburg 1
Morodvia - Rostov 2
Bayer Leverkusen - Hoffenheim više od 3 gola
Sunderland - Leicester 1
Inter - Juventus 1
Sampdorija - Lazio 1
Osijek - Istra prvo poluvrijeme x

SRETNO!


#MARKOVX