Kolumnemarkov x

Marko Didić: Nakon Steaue, Cernat i ekipa će dobiti i Vitorul Constantu

Piše PSD.
24. travanj 2015. - 12:00
Ako nas je u prošlim kolumnama čekao rudarski posao,ovaj vikend nas čeka zadatak ravan onome da sa macom razbijemo Mosor i od njega napravimo makadamsku cestu.

Koeficijenti na normalne utakmice su ovaj vikend  premali, a jedino se isplati igrati na klubove koji se bore za opstanak,što kladionica honorira koeficijentima iznad dva. Prvu takvu utakmicu igram u rumunjskoj prvoj ligi gdje Brasov dočekuje Rapid Bukurešt. Tu igram dvojku jer iza Rapida stoje sponzori pa čak i ljudi u rumunjskom savezu,a iza Brasova  - nitko. Klub je u predstečajnom postupku,igrači plaće nisu dobili  devet mjeseci,onda možete znati koji je podvig napravio naš trener Vjeko Lokica kada je i sa tom i takvom ekipom dobio Dinamo Bukurest, Astru Giurgiju i Universitateu Cluj. Ako mislite da je uprava dala iti jedan euro igračima i treneru za te pobjede,onda ste u krivu!

Na utakmici Bari - Bologna igram dvojku jer domaćin ne može ni gore ni dolje,a Bologna nije još dohvatila drugo mjesto koje je vodi u prvu talijansku ligu. Kiksali su prošlo kolo remizirajući kod kuće sa Bjeličinom Speziom i ako se ne probude,Vicenza bi im lako mogla odlepršati.

Na utakmici ruske lige  Mordovia - Ural igram neriješen ishod na kraju prvog poluvremena. Obje ekipe teško daju i primaju golove (naravno sa sebi ravnim protivnicima),  pa mislim da će tako biti i ovaj put. Meni kažu da sam stručnjak za "probuditi mrtvaca" na kladionici pa evo i sada ću se okušati u tom rizičnom poslu. U Hamburgu sva zvona zvone na uzbunu i klub slavne tradicije je drugu godinu zaredom u situaciji da se bori za opstanak. Koliko je god Augsburg puno bolja momčad,ja mislim da će totalna mobilizacija konačno probuditi "mrtvace iz luke" i tu igram jedinicu.

Na utakmici Rizespora i Kasimpase igram više od tri gola. Oba kluba su u opasanoj situaciji za ispadanje. Kasimpasa bježi Rizeu jedan bod,a obje momčadi se ne znaju braniti pa će to biti dvoboj sa puno duela,isključenja i golova. Ajde da ja pogodim - ovo treće.

Na utakmici Paderborn - Werder igram jedinicu. Domaćin se bori za opstanak,nedavno su doveli i našeg i Srđana Lakića te će morati  krenuti prema pobjedi.  Werder je prebrinuo sve brige oko opstanka,a do mjesta u Europi ne mogu. Opasan su gost,ali crno-plavima se radi o glavi i zato neće prezati ni od čega da tu utakmicu dobiju.

Otelul  Galati u kojem igra bivši hajdukovac Florin Cernat je zadnji u rumunjskoj prvoj ligi. Prošli tjedan su iznenadili  kladitelje, pobjedivši u gostima Steauu (koeficijent je bio 11,50). Sada dočekuju Vitorul Constantu koja je u zadnje četiri utakmice zabilježila  sve četiri pobjede. No ipak gosti ne mogu dohvatiti mjesto za Europu pa ovdje mislim da bi moglo biti malo "popuštanja" prema Cernatu i suigračima.

Pet od sedam:

Brasov- Rapid 2

Bari - Bologna 2

Mordovia - Ural prvo poluvrijeme x

HSV - Augsburg 1

Rize - Kasimpasa više od 3 gola

Paderborn - Werder 1

Otelul - Vitorul Constanta 1

SRETNO!

Marko DIDIĆ