StoryEditor
Kolumneosijek mora dobiti lokomotivu

Marko Didić: Manchester United će pobijediti tužnog i rastrganog Liverpoola

Piše PSD.
12. prosinca 2014. - 11:00
rgx time: 7.9870223999023E-5
Lijepo je pisati kolumnu kad znaš da si svojim prognozama iz prethodne nekome donio dobitak!

Da dragi poštovatelji i pratitelji, u prethodnoj jedanaestoj kolumni objavljenoj u srijedu od sedam odigranih pogodio sam pet parova. Pogodio sam poprilično velike koficijente kao što je remi Voždovca (3,65) i pobjedu francuskog Guingampa nad PAOK-om (koeficijent 4,40). Tako da smo do sada u dva navrata od kada ova kolumna izlazi ostvarili dobitak dovoljan barem da pokrije troškove vizionarskih zabluda iz neuspješnih kolumni.

U ovom vikend-uratku kojeg upravo čitate odlučio sam malo više pročačkati njemačku prvu i drugu ligu. Uglavnom u svim europskim ligama igraju se zadnja kola, a kako Njemce držim za pouzdanu kladiteljsku vertikalu (kod njih nema nema igračkog zamora, puštanja, nebitno je gdje i kada se igra), akcenat bacam na njih.

Prvo veliko iznenađenje vidim već u petak kada Hoffenheim na svom terenu dočekuje zahuktali Eintracht iz Frankfurta. Tu igram dvojku (koeficijent je preko 4) jer su crveno-crni u strašnom nizu, dobili su uzastopno četiri zadnje utakmice a demoliravši Werdera iz Bremena na svom terenu prošli tjedan dobili su još više kuraže pa im je već prešlo u naviku da napadaju bez respekta i jače od sebe.

Na utakmicama Werdera i Hannovera igram da će biti postignuta više od tri gola kao i na utakmici Mainz - Stuttgart. Sve četiri ekipe imaju u biti lošu polusezonu, gladne su bodova i pobjeda, a igraju sa protivnicima za koje misle da su njima ravni i da ih moraju pobjediti kod kuće.To misle i gosti te se i oni nadaju pobjedi. A da bi se pobjedilo, ne smije se igrati zatvoreno i i zato na ove dvije utakmice vidim pravu golijadu.

Na utakmici naše lige igram da će Zadar izgubiti u Stanovima od RNK Splita. Mislim da je "skidanje" glave petorici prvotimaca koje su gazde Žužuli potjerali i procijenili viškom dovoljan razlog da se crveni stroj pokrene i pobjedi. Jer bi mač braće Žužul u protivnom mogao zahvatii i malo dalje od igrača i to po stručnom stožeru, naravno u slučaju da se loš niz nakon Stanova nastavi. Zadar je ionako davljenik koji ne znam na koji način misli ostati u ligi, ako uopće misli?

Zvone zvona na uzbunu i sa konkatedrale Svetog Petra i Pavla u Osijeku i mislim da domaći trener Tomislav Rukavina treba i mora pobjediti zagrebačku Lokomotivu, jer u protivnom ni on nakon ovog vikenda više neće biti trener bijelo- plavih sa Drave.

Na utakmici austrijske lige između Altacha i Sturma također vidim golijadu i igram da će na toj utakmici biti postignuta više od tri gola. Altach je na svom terenu nedavno pobjedio i Red Bulla i Rapida, dok i gosti znaju zapapriti u gostima. U zadnje vrijeme diče se sa tri gostujuće pobjede i to protivi bečke Austrije, Admire Wacker i Wolfsbergera AC. I ovdje će Sturm ( u prijevodu Oluja) krenuti na pobjedu,a to mora rezultirati golovima, pogotovo što ni Altach neće spavati u svom dvorištu.

I za kraj mislim da će odmorni Manchester United pobijediti tužnog i rastrganog Liverpoola koji ne može u par dana preboliti europski neuspjeh protiv švicarskog Basela te ću na toj utakmici igrati da će biti postignuta više od tri gola.

marko didić
foto: afp

Sistem 5 od 7:

Hoffenheim - Eintracht 2
Werder - Hannover više od tri gola
Mainz - Stuttgart više od 3 gola
Zadar- Split 2
Osijek - Lokomotiva 1
Altach- Sturm više od 3 gola
Manchester United - Liverpool više od 3 gola

Sretno!

#MARKOVX

Izdvojeno