StoryEditor
Kolumnemarkov X

Marko Didić: Liverpool nakon blijedih igara protiv Reala i Hulla ide na pobjedu protiv Newcastlea

Piše PSD.
31. listopada 2014. - 11:00
Druga kolumna polučila je bolji rezultat nego prva. U prvoj tri od sedam pogođenih, a u ovoj drugoj: četiri od sedam. No dobitak još nismo uboli. Izdali su me Cagliari i Milan koji nisu odigrali više od tri gola i Borussia iz Moenchengladbacha koja je dobila Eintrachta, a ne remizirala kako sam predvidio.

U četvrtak navečer čekao sam pobjedu Lazija u gostima nad Veronom i da mi je to prošlo moji sljedbenici bi  zabilježili prvi dobitak jer bi nam prošao sistem 5 od 7. No iako je vodio, Lazio je popustio i dozvolio da Verona izjednači uz pripomoć suca koji je u odsudnim trenucima minut nakon gola Senada Lulića isključio Luisa Pedra Cavandu, a Verona je s igračem više devet minuta nakon toga izjednačila. No idemo dalje!

Naš rodeo vikend počinjemo s njemačkom Bundesligom i mislim da bi lasom lako mogli uhvatiti dva lijepa para. Stuttgart utakmicu sa Wolfsburgom dočekuje bez sedam igrača (Ibišević, Ginczek, Yalcin, Abdellaone, Didavi, Leibold i vratar Ulrich). Ni momci iz Vučjeg grada nisu baš kompletni. Ne igraju Felipe, Ochs i Zavada
ali u konstelaciji dvojice "ranjenika" igram dvojku na Wolsfburg.

Nabrajati kojih četrnaest igrača nedostaje Hannoveru na utakmici protiv Eintrachta iz Frankfurta bilo bi slično situaciji kada je Šandor Romano sa kalendara Hajduka u emisiji "Trta -mrta" čitao imena igrača pa je uz
igrače Jelikića i Gudelja pročitao i riječ "čuče" kao ime igrača. Tu bolnicu bi Eintracht trebao iskoristiti i pobijediti, dakle dvojka na goste.

I rođena majka bi smijenila trenera engelskog premierligaša Newcastlea Alana Pardewa nakon par užasnih poraza na početku prvenstva, ali to nisu učinili vlasnici kluba. Svrake su u zadnje dvije utakmice "iskopale oči" u njihovom dvorištu Manchester Cityju (pobjeda 0-2), a vikend prije su sa 1-2 u Londonu na njegovom terenu pobjedili tetrijebove - Tottenham. Liverpool pak želi oprati sramotu nakon blijedih igara protiv madridskog Reala i mršavog remija protiv Hulla te ne sumnjamo da će i oni jurnuti na pobjedu. Tu utakmicu ću igrati na opciju da će biti postignuta više od tri gola.

Hull bez Nikice Jelavića, iako igra kući, nema pretjerane šanse protiv razigranog Southamptona pa mislim da će "sveci" blagosloviti moju opciju da igram na njihovu pobjedu u gostima. Vikendaški izlet engleskim terenima završavamo njihovim Championshipom (u biti drugom ligom) gdje u utakmici Brentford - Derby igramo na  Štimčeve "dječake". Brentford kući i nije toliko loš, ali Derby je jača ekipa i mislim da će pobjediti pa igram na njihovu pobjedu u gostima.

Iako mi je talijanska liga u dosadašnje dvije kolumne bila "najslabija karika", vrag mi ne da mira te ću utakmicu između Chieva i Sassuola odigrati da će biti postignuta više od dva gola. U dvije zadnje utakmice Sasuolo je pobjedio, a na njihovim utakmicama je bilo ukupno osam golova, odnosno četiri po svakoj od ove dvije utakmice. Chievo ima samo jednu pobjedu, jedan neriješeni ishod i čak sedam poraza i kad će, ako neće protiv sebi ravnog protivnika krenuti na pobjedu. To bi opet, što bi rekao trener Vahid Halihodžić zvani "Kažem ja!" moglo dovesti do viška golova.

Ista situacija je na utakmici nizozemskog Utrechta i Vitessea. Samo je tu bodovna situacija ja malo bolja kod Utrechta nego kod domaćina iz talijanske priče. Dakle i na toj utakmci igrati ću više od tri gola.

marko didić
foto: afp

Sistem 5 od 7

Stuttgart - Wolfsburg 2
Hannover - Eintracht Frankfurt 2
Newcastle - Liverpool više od 3 gola
Hull - Southampton 2
Brenttford - Derby 2
Chievo - Sassuolo više od 2
Utrecht - Vitesse više od 3 gola

SRETNO!


#MARKOVX

Izdvojeno

08. srpanj 2020 07:25