StoryEditor
Kolumnemarkov x

Marko Didić: Liverpool i Arsenal zabit će više od tri gola

Piše PSD.
19. prosinca 2014. - 11:15
rgx time: 9.8943710327148E-5
Nešto moram drastično mijenjati u pristupu parovima jer mi rezultati iz prethodne dvije kolumne ne daju za pravo. U obje kolumne bilježim samo po jedan pogođeni par.

Nisam od onih koji objašnjavaju čitateljima zašto padaju parovi kao zrelo klasje, jer to zahtjeva malo dublju analizu. Ja mislim da sam se previše oslanjao na lige koje mogu gledati na satelitskim programima, a da sam
bio premalo hrabar pokušati sa ligama koje mi nisu tako dostupne. Tu  praksu sad prekidam jer nemam što izgubiti.

Već u petak na utakmici francuske druge lige u obračunu nekadašnjih prvoligaša igram na pobjedu Dijona u gostima kod Chateaurouxa.

Domaćin je predzadnji, a Dijon je majstor za pobjede na gostovanjima. U zadnjih pet kola nisu imali ni jedan kiks te su ih te kontinuirane  pobjede i dovele do prvog mjesta na tablici.

U drugoj nizozemskoj ligi igram da će biti postignuta više do tri gola na utakmici između Sparte iz Rotterdama i Eindhovena. Gosti su treći na  tablici, oni koji ih bolje poznaju kažu da su dobra ekipa. Nažalost obrana im nije primarni cilj nego nastoje zabiti gol više nego protivnik. Neki su u Srbiji već uzeli dosta novaca na ovu opciju - Eindhoven više od tri.

Ajmo i mi probati je li vrijedi ovaj recept!?

Na utakmici talijanske Serie B između petoplasiranog Lanciana i prvoplasiranog Carpija igram da će biti na kraju utakmice neriješeni ishod. Gosti jesu u malo uspješnijem nizu (nisu izgubili utakmicu već više do mjesec dana) ali i domaćini se baš ne predaju na svom stadionu Guido Biondi.

Nagovještavam pobjedu "svetaca" iz Southamptona protiv jakog Evertona. Crveno-bijeli su zadnjim porazima pokvarili uspješan start na početku sezone. Pogotovo je bolan zadnji ligaški poraz protiv Burnleya na
gostovanju. Taj poraz je pokazao da "sveci" nisu u stanju dobiti ni one koji mu objektivno nisu igrački ravni. Za njihove navijače nije bilo posebno alarmantno kada su ih proteklih tjedana pobjeđivali  Manchester United i Manchester City te Arsenal. Lampice su se upalile kad su počeli gubiti od lošijih od sebe.

Na utakmici Liverpoola i Arsenala najavljujem više od 3 gola iz jednostavnog razloga što obje ekipe nisu kalkulantske,a ni obrana im nije jači dio momčadi.

Karabuk, bivši klub golmana Vjeke Tomića je jako živnuo u prvoligaškoj borbi za opstanak (prošlo kolo pobijedili jaku Bursu 3-2 na svom terenu) i na gostovanju protiv Eskisehira (bivšeg kluba Luke Vučka) će krenuti na pobjedu. Ni domaći nisu baš bajni,fali im bodova jer su imali lošu sezonu te će i oni krenuti u juriš. Na toj utakmici igram da će biti postignuta više do tri gola.

Više od tri gola igram i na utakmici Kasimpase protiv već otpisanog Balikesirspora (klub ove godine ušao u prvu ligu i do sad ima samo pet bodova). Igrač tog kluba naš stoper Šibenčanin Ante Kulušić će imati dosta posla sa napadačima Kasimpase Nizozemcem Babelom, Švicarac Deridiyokom i Sirijcem Malkijem. Tako da i tu očekujem golijadu.

Kao što vidite, ovdje sam u prognozama totalno zanemario Nijemce, te sam se polako počeo okretati drugim destinacijama.

Sistem 5 od 7

Chateauroux - Dijon 2
Sparta Rotterdam- Eindhoven više od 3 gola
Lanciano - Carpi X
Southampton - Everton 1
Liverpool - Arsenal više od 3 gola
Eshisehirspor- Karabuk više od 3 gola
Kasimpasa- Balikesirspor više od 3 gola


SRETNO!

MARKO DIDIĆ

Izdvojeno