StoryEditor
Kolumnekvalifikacije za ep

Marko Didić: Hrvatska - Italija će pred praznim Poljudom završiti neriješeno

Piše PSD.
12. lipnja 2015. - 12:00
Naša kolumnu ćemo u ova sparna i kladiteljski sušna vremena (nema liga, nema parova) osvježiti kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo 2016 u Francuskoj.

Krećemo od utakmice Hrvatska – Italija koja će pred praznim Poljudom završiti neriješeno. Izbornici i jedne i druge ekipe su Kovač i Conte, stari tempaši i "carinici lopte".

Takvi su bili kao igrači, takvi su ostali i kao izbornici. Unatoč nedostatku silnih igrača i kod jednih i kod drugih (ipak igraju Mandžukić i Pirlo), ne vidim tko bi tu mogao pobijediti. Jeste igra Mandžukić, ali on zna biti itekako odsječen i kada igra Modrić, a sada kada nema Modrića teško će ga Rakitić i Kovačić baš nahraniti loptama.

Norveška - Azerbajdžan je utakmica a kojoj je domaćin siguran pobjednik, ali ipak mislim da bi Azeri našeg Roberta Prosinečkog možda mogli izvući x na poluvrememnu. Robi je podmladio momčad i nije to umiranje u ljepoti kao što je Prosinečki u toj ljepoti "umirao" kao igrač. Bit će teško, ali vrijedi probati.

Island i Češka je utakmica drugog i prvog na tablici gdje domaćin ima samo bod zaostatka. No ne vjerujem da će se i jedni i drugi kockati i ova utakmica će završiti neriješenim ishodom.

Wales i Belgija bi također mogli završiti neriješeno. Belgijanci su protiv njih kod kuće odigrali 0-0 i unatoč hazardnoj igri i Hazardu nisu uspjeli niti dati gol. Zašto bi sada bilo drugačije u uzvratu, pogotovo kada su belgisjki igrači umorni od liga petice u kojima mahom igraju.

BiH i Izrael će po mojim prognozama završtii vodstvom domaćina na kraju prvog poluvremena. Ovo im je zadnja šansa za hvatanje priključka za EURO u Francuskoj. Izbornik Mehmed Baždarević Meša najavljuje juriš od prve minute.

Sjeverna Irska (iznenađenje kvalifikacija) igra protiv Rumunjske koja je imala sjajan niz do remija sa Bugarima na svom terenu. Rumunji su pobjedili Irce na svom terenu 2-0, a i ovdje će jurišati na pobjedu, ali ne znam hoće li je i ostvariti. Zato igram da će biti postignuta više od dva gola na toj utakmici.

Meč Irske i Škotske bi po snazi ekipa trebao završiti neriješeno da s ne radi o ponosu i prkosu obaju susjeda. Kako su Škoti sredinom studenog prošle godine u prvoj utakmici pobjedili Irce, tako očekujem irski uzvrat jednakom mjerom i tipujem na pobjedu Iraca koji zaostaju za Škotima dva boda na tablici.

marko didić
foto: ante čizmić / cropix

Pet od sedam:

Hrvatska - Italija x
Norveška - Azerbajdžan prvo poluvrijeme x
Island - Češka x
Wales- Belgija x
BiH – Izrael prvo poluvrijeme 1
Sjeverna Irska- Rumunjska više od 2 gola
Irska - Škotska 1

SRETNO!

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 10:03