StoryEditor
KolumneIdem hrabrije i sa puno manje analitičkog rada

Marko Didić: Dva "iksa" tražim na utakmicama grčke Superlige

Piše PSD.
23. siječnja 2015. - 11:00
U novu kolumnu idem hrabrije i sa puno manje analitičkog rada, nego sam ga imao na dosadašnjim kolumnama. Neću namjerno prelistavati web stranice klubova i kladionica jer podaci koje dobijem na taj način u konačnici ne moraju značiti ništa za pogađanje konačnog ishoda utakmica.

Evo, igrače Ipswich Towna je protiv Millwalla pokosila epidemija kojoj se ne zna uzrok pa su i tako "betežni "dobili u Londonu sa 1-3 krezube "lavove". Taj sam par izbjegao bojeći se da će me dostupni podaci dovesti i do rezultatskog neuspjeha, ali nisam izbjegao ostale parove koje su me dovele do katastrofalnih: jedan od sedam pogodaka iz prošle kolumne.

U turskoj ligi ovog vikenda igram pobjedu Eshisehirspora protiv Akhisara kojeg je odnedavno preuzeo Roberto Carlos. Moji turski izvori me uvjeravaju da je nemoguće da će tako moćan i bogat klub kao Eshisehirspor ispasti iz lige, a nakon što su nedavno pojedili Trabzonspora na gostovanju sa 1-4, gosti misle da su u stanju to ponoviti i za Akhisarom.

Tešku utakmicu i neriješeni ishod najavljujem i u Karabuku gdje domaćini igraju sa Kayseri Erdiyessporom. Gostujuća ekipa je u 16 dosadašnjih utakmica čak osam puta remizirala i ja mislim da će tu učiniti i deveti put.

U susretu dvije potentne ekipe Konyaspora i Bursaspora igram da će biti postignuta više od tri gola, a s obzirom na napadačku igru obiju momčadi to je vrlo lako moguće. Jer domaći napadači (Djalma,Ciprian Marica i Rangelov) su ostali ove godine poprilično dužni domaćoj publici.

Dva iksa tražim i na utakmicama grčke Superlige između Xantija i Pas Giannine te Kerkyre i Verie. Protivnici su bodovno i igrački gotovo poravnati na tablici, a ni sami akteri mislim ne bi bili nezadovoljni podjelom bodova. No na prvo gledanje ove utakmice bi svatko proglasio kao utakmice u kojima domaćini pobjeđuju.

Više od tri gola igrat ću na utakmici talijanske Serie A između Cagliarija i Sassuola. Domaćin mora krenuti na pobjedu i spašavanje golog prvologaškog statusa jer je treći od dna, dok Sassuolo ni jačima nije prepustio bodove bez velike borbe.

U utakmici Druge talijanske lige između Frosinonea i Spezie igram da će prvo poluvrijeme završiti neriješenim. Bjeličin napadači možda u konačnici i probiju domaćina, ali u prvom poluvremenu će to biit teško pa igram - prvo poluvrijeme x.

marko didić
foto: ilustracija afp

Sistem 5 od 7

Akhisar - Eskieshirspor 2
Karabuk - Kayseri Erdiyesspor x
Konya - Bursa više od 3 gola
Xanti - Pas Giannina x
Kerkyra- Veria x
Cagliari - Sassuolo više od 3 gola
Frosinone - Spezia 1. poluvrijeme x

SRETNO!

#MARKOVX

Izdvojeno