StoryEditor
KolumneSuprotiva

Josip Jović: Baldasar odličan u izvršavanju zadataka

Piše PSD.
10. lipnja 2013. - 01:24
Neposredno prije drugog kruga izbora za splitskoga gradonačelnika, novi gradonačelnik Ivo Baldasar pokazao je neočekivanu blagonaklonost prema Franji Tuđmanu, križu na Marjanu, čak i prema Čavoglavama i Marku Perkoviću Thompsonu, da bi se sada snažno okrenuo prema novim vrijednostima u duhu podržavanja manjina, prava na različitost, poštivanja ljudskih prava, demokracije i uopće sveopćeg napretka i blagostanja.

O tome nije govorio prije izbora, da bi njegova prva izjava, u duhu nove političke korektnosti, poslije izbora, o blago nama, glasila: sudjelovat ću u homoseksualnim demonstracijama i osnovati gay centar. Ne zna se doduše što bi bio sadržaj tog centra: zbrinjavanje beskućnika homoseksualne orijentacije, pronalaženje partnera i sklapanje istospolnih brakova, ili nešto treće? Ali sad to i nije važno.

Baldasar je odmah tako pokazao vrline rođenog, rasnog političara i Marin Jurjević, koji ga je otkrio kao političkog tića i izveo na svjetla pozornice, zaista nije pogriješio. Pravi političar se, naime, uvijek rukovodi načelima: dobro je ono što je korisno, istina je moć, a ljepota je bogatstvo. I ono najvažnije, cilj opravdava sredstva! Pri tome nije potrebno čitati Niccolu Machiavellija.

Uostalom, političari nisu učili od ovog političkog mislioca, nego je on proučavao njih. Tako će se i Baldasar prilagoditi narodu kad očekuje njegove glasove, a hitro zatim će poslati poruku onima koji su u hijerarhiji moći iznad njega.

Homofobi godine

Jedan oblik organizirane političke moći na svjetskoj razini kojoj se i naše strukture bespogovorno podvrgavaju ostvaruje se nesumnjivo putem, nazivamo ga tako, homoseksualnog pokreta, kojega prati nevjerojatna i teško objašnjiva medijska promidžba, na koju mnogi pomodarski pristaju.

Nema tog medija u Hrvatskoj, a tako iz godine u godinu, koji naširoko i naveliko nije najavio jučerašnju paradu u Splitu, ili onu sljedećeg vikenda u Zagrebu, koje su postale već tradicijom, uz velike intervjue s predvodnicima koje se prikazuje kao prave junake, a koji su u stvari neosviještene žrtve jedne planetarne svjetonazorske revolucije. Ove se parade nazivaju paradama ponosa i prkosa, iako se ne zna precizno na što su paraderi ponosni, kome prkose i što uopće zahtijevaju.

Prva nagrada na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu pripala je, kakve li slučajnosti, baš filmu koji govori o lezbijskoj ljubavi. Druga strana te propagande je vrlo agresivni stil zagovornika homoseksualnosti, koji one koji ne misle poput njih nazivaju najpogrdnijim imenima, a nema sumnje kako bi upotrebljavali i fizičko nasilje protiv njih, kao što smo se imali priliku osvjedočiti na štandovima na kojim su se prikupljali potpisi za referendum o ustavnoj definiciji braka, kad bi odnos snaga bio drugačiji.

I ove je godine “Zagreb Pride” objavio, kao neku listu srama ili čak potjernice poredak “homofoba godine” na kojoj su se našli ugledni ljudi Crkve kao Josip Bozanić, Valentin Pozaić i Adalbert Rebić. Među njima je i prof. Ivo Poljaković, kojega su izbacili sa Zadarskog sveučilišta zato što se usudio zdravorazumski primijetiti kako je spolni odnos istospolnih neprirodan, kao i TV novinarka Karolina Vidović Krišto, koja je suspendirana na HTV-u zbog filma o pedofiliji kao podlozi novog seksualnog odgoja.

Njezina je tema bila pedofilija, a ne homoseksualnost, ali njezinim je progoniteljima valjda to isto?! Treći mehanizam ovoga pokreta je neka vrsta semantičke revolucije, odnosno promjena značenja pojmova. Tako se iz rječnika nastoje izbaciti pojmovi kao muško i žensko, otac i majka, ili brak kao zajednica muškarca i žene.

Dolje Ustav

Ideolozi homoseksualizma su najčešće i sami homoseksualci, koji žele osloboditi svoju drukčijost ili devijantnost tako što će je nametnuti svima. No, namjere su dalekosežnije i ozbiljnije. Homoseksualizam je istaknut kao efikasno sredstvo razaranja tradicionalnih oblika života poput nacije, vjere i obitelji, kao i elementarne strukture ličnosti kao takve, što se inače smatra branom nesputanom jačanju neoliberalne ideologije i ekonomije, koja ide sve do pretenzija da se kontrolira rađanje i demografska slika svijeta.

Homoseksualna manjina je prikladna točka identifikacije svih drugih manjina, ideoloških, nacionalnih, itd. koji sustavno nastoje razoriti većinu sa svim njezinim vrijednostima, slobodama, osjećajima i interesima. Ivo Baldasar se i nekoliko ministara nisu pojavili na splitskoj paradi zato što oni istinski podupiru tu paradu, nego zato što se to od njih očekuje.

Oni i ovdje samo izvršavaju zadatke. Premijer Zoran Milanović neće na paradu u Zagrebu, ali će zato tamo poslati svoju ženu. Na najnevjerojatniji način naša politička elita izvršavajući zadatke svim silama dezavuira odluku Ustavnog suda o spolnom odgoju, kao i sam Ustav u vezi s referendumom o definiciji braka, a time i pravni poredak zemlje. Tako ministar Željko Jovanović i dalje istrajava na primjeni zdravstvenog odgoja u formi i sadržaju koji je već ukinut, jer ništa nije pitao roditelje o odgoju njihove djece.

A premijer, zamjenjujući teze i pozicije, komentira tu odluku kao rezultat kulturnog rata agresivne manjine. Nadalje, suprotno nedvosmislenoj ustavnoj definiciji referenduma kao obvezujućeg, potpredsjednica Vlade Vesna Pusić tvrdi kako je on tek savjetodavni!

JOSIP JOVIĆ

#IVOBALDASAR

Izdvojeno

03. srpanj 2020 17:49