StoryEditor

Jedini način je biti za dva gola bolji

3. veljače 2016. - 17:23
hajduk_istra29-200714

Ritko u plitko. Tako možemo ocijeniti Hajdukovu premijeru u novoj sezoni po gotovo svim stavkama. Očekivali smo vidjeti čvrsti, razigrani Hajduk protiv Istre koja ima problema sa slaganjem momčadi. Nakon europskog trijumfa u gostima očekivali smo hajduke pune samopouzdanja, ali dobili smo utakmicu u kojoj smo svaku sekundu strepili hoće li netko od žuto-zelenih ukrast' balun na po terena i zabit možda i drugi gol...

Istarski bedem bio je strašno tvrd, petorica zada, pa još četiri u drugom redu obrane, a tu i tamo ostao bi isturen netko... Imali su 'bijeli' desetak minuta dobre igre u prvom poluvremenu, tamo nakon što je pao prvi gol, vidjeli smo u tom periodu i fantastični udarac otprve Nikole Vlašića kao uvid u njegov potencijal. Možda je baš uvid dobra riječ, dobili smo uvid u nešto kakav bi Hajduk mogao biti ove sezone, a taj uvid baš ne raduje one koji navijaju za 'bijele'. Malo kreacije, puno pogrešaka.

Ritko u plitko bilo je i u svečanoj loži. Tu i tamo netko. Prvenstvena premijera trebala bi biti fešta, 'teatar snova', utakmica na koju svi koji nešto znače u Hajduku i kojima on nešto znači dolaze. U loži je takvih bilo jako, jako malo...

Ritko u plitko bilo je i... Naravno suđenje Domagoja Ljubičića. Penal na Maglici je bio čist, trebao je Hajduk pobijediti i upisati tri boda ne baš impresivnoj igri unatoč. Za kolo, dva, tri... Tko zna? Ovako su odmah startali s 'minusom', bodovno, remi s Istrom kući to svakako jest. Trebao je Hajduk pobijediti, bila je tu i stativa Caktaša prije nedosuđenog penala... Ukupno, prosječan početak kojeg bi tek donekle popravio utržak sva tri boda.

Što očekivati od 'bijelih' ako je ono što smo sinoć gledali maksimum, ili blizu njega? Ništa. Eventualna borba za mjesto u Europi i dogodine čini se kao vrhunac. Ali to je proteklih godina ionako manje bitno. Traži se pozitivan trend u blagajni, za njega se navija. Da klub preživi, a za takav se ishod steže kaiš. I onda se to vidi na terenu. Bez ozbiljnih ulaganja u momčad gledamo onakvu utakmicu.

I bojim se da ćemo ih gledati još.

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 18:51