StoryEditor
Kolumnenokaut u jadranskom derbiju

'Izlet do Rijeke' trostruko poguban, jedino ako se inačica dišpet, inat, prkos prevede na sve jezike Hajdukove svlačionice pa da opet budu – pravi!

20. svibnja 2018. - 15:30
rijeka_hajduk28-19

Rijeka je potvrdila drugo mjesto ispred Hajduka, titula je već poneko kolo prije odselila u Maksimir, a epilog prvenstva je ispisan na Rujevici: glatka pobjeda Rijeke i Hajduk se ni ove godine nije vratio na drugo mjesto. Nema ga tamo već šestu sezonu, zadnji put 2012...

Ni od ove, na trenutke obećavajuće sezone, nije dobio počasnu titulu viceprvaka. Treće mjesto i brončana, kao da je drvena medalja.

Čeka se kup, da, u to ime se stalno pozivamo da sezona Hajduka tek ima doživjeti svoj klimaks i sve loše predstave u Koprivnici, protiv Rudeša, sad na Rujevici bagateliziramo. Čekamo Vinkovce i Rabuzinovo Sunce...

Suncokret. Ali kakav možemo očekivati preokret? Jer, Hajduk se iz Rijeke vraća – uzdrman.

Ozbiljno uzdrman, slabom igrom u prvom dijelu, isključenjem Lopeza koji ne može igrati u finalu kupa, ozljedom vrlo solidnog Juranovića koji se drži za bolno desno rame pa i on otpada za Vinkovce.

Poraz i gubitak igrača.

U to ime je "izlet do Rijeke" bio trostruko poguban. Jer, niti se dohvatilo drugo mjesto, što i nije presudno važno, drugo, ostao je Hajduk bez dva važna igrača, a niti se uštrcala injekcija samopouzdanja pred finale kupa. Dapače.

Može ih jedino dišpet neki probuditi, to bi moglo imati efekta, da se inačica dišpet, inat, prkos prevede na sve jezike Hajdukove svlačionice pa da opet budu – pravi!

Hajduk je zaronio u krizu forme otkako je izgubio u Poljudu od Dinama i otkako se dogodila smjena rukovodstva. Jedno s drugim koincidira.

Ove subote neobična postavka Kopića u prvih 45 minuta zapravo je bila hokus-pokus za iduću sezonu. Onda je ostao bez Lopeza. Pa se i Juranović ozlijedio.

Valjda će se do srijede oporaviti Letica, on je zimus ovdje bio junak i bilo bi važno da ozdravi... Baš kao i Nižić, a vraćaju se Toma Bašić i Fomitschow. U ovom trenutku i to je važna, dobra vijest. Da se vraća Fomitschow. Pardon.

U zimskom dolasku na Rujevicu Kopić je imao zrno sreće da T. Bašić u prvih stotinjak sekundi upeca Prskala što je hajdukovca počastio balunom. A sad je Rijeka zabila, a da nije ni počelo. Rani pogodak štošta determinira.

Od nokauta iz druge minute Hajduk se ove subote nije oporavio. A Matjaž Kek je opet navukao odoru pobjednika i s guštom priča li priča na pressici.

Ukupno posjed je bio 59:41 za Hajduk, ali to ništa ne znači...

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 16:28