StoryEditor
Kolumnekomentar igre

Ivković se zatvorio, Kopić ljušturu nije otvorio i tu je stala koprivnička priča

30. travnja 2018. - 11:29

Nula, nula, gola vidjeli nismo, a da kažemo ništa, ništa, ne bi baš odgovaralo istini, ne bi bilo u redu, jer današnji je nogomet takav: borilo se, mrvilo se i pada nam na pamet Stanko Poklepović, šjor Špaco naš dobri, kad nam je nedavno za posjeta kod njega kući pričao kako sve manje voli današnji nogomet, jer sve je više mrvljenja, a sve manje kombinacija...

Mi bismo rekli sve je manje onih klasa koji su kombinaciji vični.

Ivković se zatvorio, Kopić ljušturu nije otvorio i tu je stala koprivnička priča unatoč dionicama kad se solidno trčalo i htjelo se, nije da nije.

Hajduk je sad treći i to je loše, nakon dugog vremena opet se spustio skalinu niže. Ništa strašno. Hajduk je zadnji put bio drugi 2012. godine i nada se da će to opet uspjeti sada. Možda i hoće.

I ovaj loši Dinamo može mirno spavati

Drugi ili treći, to je samo kozmetika. Rijeka je podvigom na Maksimiru izvrila opet na drugo mjesto, ali dok je ovakvih i Rijeke i Hajduka, Dinamo može mirno spavati. 

S aspekta Hajduka - barem su remizirali, dvije šanse Slavena u nastavku su neutralizirali, Ismajli, Kosovar koji kosi i Gentsoglou, Grk koji misli i čita misli spasili su mrežu kod dvije izgledne akcije domaćih bunkeraša, koji su se uglavnom držali obrane i čuvanja vlastite mreže. Ali, znate kako je to, sune kontra onih iz obrane i bude opasno...

Barem tu nije bilo dodatne štete.

Loše je za Hajduk da mu se igra u Koprivnici svela na jalovu inicijativu, nastojanja bez plodova i kruženje oko vruće kaše šesnaesterca Antuna Markovića.

To je taj problem kojeg nosi Kopić i čuva ga duboko u sebi, neće s njim tako javno: najtanji je u napadu i to ti je!

Said mu je jedini adut, takav kakav jest, a nije ga bilo u Koprivnici. Futacs se trudi, ali daleko je od forme i svaki put izgleda kao igrač manje, nemojte da to loše zvuči.

Kad se barut osušio i Adamu, Gyurcsu koji je dosad pokrivao nemoć svojih napadačkih kolega onda je jasno da Hajduk ima problema s efikasnošću.

Sve je dobro, solidno osim što – nema gola. Nema tko da zabije. Tako se i Dinamo provukao u Poljudu prošlog tjedna. A igra se za golove.

Na tom planu će Kopić morati pronaći nekakav eliksir, imati motiviranog Saida i spremnijeg Futacsa da se u finalu Kupa 23. svibnja Hajduk ne pojavi ovako jalov kao večeras. 

Rezultati by SofaScore

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 06:35