StoryEditor
Kolumneoštro pero

Ima li tko jači od Čilića i Dodiga?

18. rujna 2016. - 14:25
davis_parovi36-170916

Što nam je pokazala ova teniska subota? I dvoboji parova, kako u Zadru, tako i u Glasgowu? U oba su meča, u dvoboju Hrvatske i Francuske kao i u okršaju Velike Britanije i Argentine igrali najbolji igrači. Osim u Francuskoj koja, ipak, ima taj kao najbolji svjetski par. No, o tome nešto kasnije, kako bi rekli naši televizijski komentatori.

Znači, Andy Murray je u petak izgubio od Juan Martin del Potra u pet teških setova, no nije ni na trenutak pomislio preskočiti parove, odmoriti se za nedjelju. Naravno, Velika Britanija gubila je 2:0 i nije baš ni bilo prostora za kalkulacije. Mnoge je više iznenadio nastup Del Potra u parovima. Jer, kao, on bi u petom meču, ako bude trebalo, pobijedio bilo koga, a Argentina je u subotu ušla s vodstvom 2:0.

No, Del Potro je odlučio igrati i pokazao da je veliki sportaš koji ne kalkulira, već igra. Britanci su, odnosno Škoti, pobijedili, ali Del Potro je bio pravi Braveheart. Isto tako ni naš Marin Čilić nije želio kalkulirati i ostaviti snagu za nedjelju, za "singl" meč. I odigrao je odličnu partiju u parovima, pogurao i Dodiga na najviši mogući level.

Sad se vraćam na ono "malo kasnije" o najboljem paru svijeta. Nije da Mahut i Herbert nisu odlični igrači parova, ali pokazalo se još jednom kada neki ozbiljni "singl" igrač uđe u par, a mnogi od njih inače ne igraju "debl", onda je to druga priča. Herbert i Mahut su najbolji par svijeta - među onima koji igraju parove. Herbert je za najboljeg igrača parova u Višnjiku promašio previše zicer voleja, recimo... Čilić i Dodig su u Portlandu pobijedili kultnu braću Bryan, sada i francuski par. Ima li ko jači?

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 10:43