StoryEditor
KolumneVRATIO NAM REBIĆA

Hvala ti, Niko!

20. lipnja 2018. - 11:16

Niko, hvala ti. Već nam je neko vrijeme u mislima kako treba javno zahvaliti nekadašnjem izborniku Niki Kovaču što je oživio karijeru Ante Rebića, klasnog napadača koji pretrčava protivnike kao da je Zlatko Vujović ili Alen Bokšić.
Kad ugledamo Rebića kad zagrabi silnim koracima slijeva ili zdesna i ostavi čuvare u čudu ("ćao, žurim!"), sjetimo se brzine Zlatka i Bokine moći.

Zahvala ide – Niki Kovaču! Bivši naš izbornik, u redovima Eintrachta iz Frankfurta, usred Bundeslige, udahnuo je novi nogometni život bivšem splitovcu. S kojim je, ne zaboravimo, bio i prije četiri godine u Brazilu na Svjetskom prvenstvu.

U prostorijama Splita, u Parku mladeži, na zidu je izložen Rebićev "vatreni" dres da se vidi da su i splitovci svoga reprezentativca imali.

Bio je akter višemilijunskog transfera iz Splita u Fiorentinu, ali mu se otad karijera gasila, nije plamtjela: treneri mu nisu vjerovali, a on je gubio samopouzdanje. I onda mu se vratio Kovač! Rebić danas uživa aklamaciju navijačkog puka.

Kaže se kako je svatko kovač svoje sreće, a bogme je Niko kovač Rebićeve sreće. I uspjeha. Niko Kovač.
Da su kompatibilni vidjelo se dok je Kovač bio naš izbornik. Uvijek ga je zvao i stavljao u igru. Onda je Kovač smijenjen, a nestao je i Rebić.

Kad su se susreli u Eintrachtu započeo je nov sretan suživot trenera i napadača. Kovač mu vjeruje, Rebić mu uzvraća!

Česta je to slika da su pojedini trener i igrač naslonjeni jedan na drugoga. Eno vam Mario Balotelli u Italiji. Kad se na kormilu "azzurra" pojavio Roberto Mancini, novu je šansu dobio i Balotelli. U međuvremenu "nestašnog momka nigdje nije bilo".

Vihorni Rebić, kojemu je Niko Kovač udahnuo povjerenje, razumijevanje i otvorio taktički prostor u igri, proslavio se osvajanjem Kupa Njemačke, Eintracht protiv Bayerna osladio se baš Rebićevim golovima.

Preuzeo ga je i Zlatko Dalić i u anketi što vam se najviše svidjelo u "repki", svi apostrofiraju Rebića! Iznova su ga otkrili. A nama ostaje poručiti treneru Kovaču:

- Hvala ti, Niko, Rebića si nam vratio!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 03:30