StoryEditor
Kolumnepet u glavu

Hrvatska hoće i mora pobjediti Mađare

25. ožujka 2016. - 10:51
jjjjjjj

Nisam imao sreće da mi važni i atraktivni reprezentativni parovi uđu u termin igranja moje kolumne (igrali su se u petak),ali utakmica Mađarska- Hrvatska će biti dovoljna da pobudi interes čitatelja. Mađari sami pišu da su im šanse u ovoj utakmici 30% i ja se slažem sa njihovim razmišljanjima.

U toj reprezentaciji samo ofanzivni vezni László Kleinheisler iz Werdera i napadač Ádám Szalai igraju u ligi petice. Prvi je u Werderu rezerva i odigrao je samo pet utakmica, a drugi je iz Hoffenheima posuđen zadnjem Hannoveru.

Trebaju li se svjetski igrači u kockastom dresu koji igraju po Juventusu,Realu,Liverpoolu i ostalim euro-klubovima bojati tako slabašne reprezentacije? I trebamo i ne trebamo jer Mađari su u dodatnim kvalifikacijama protiv Norvežana izborili odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj i cijela zemlja je u euforiji tako da će oni htjeti na ovoj utakmici pobjediti te na taj način zadržati euforiju i optimizam..U nadi da naša obrana neće ponoviti igru protiv Izraela u Osijeku,igram dvojku jer ovo je reprezentacija koja se može i mora pobjediti.

Azerbajdžan i susjedni Kazahstan su nogometni liliputanci (ovu utakmicu ne priznaje ni Soccerway jer je nije ni uvrstio u kalendar događanja),ali njihova konkurencija je velika. Nisu se sureli u zadnjih pet godina i Robert Prosinečki neće propustiit da pobjedi sa svojim Azerima na ovoj utakmici. U zadnjih pet susreta Modena je osvojila tri boda,a Cagliari koji pretendira na ulazak u Serie A je u tih pet susreta osvojio mršava četiri boda.

Ovo je drugo gostovanje zaredom momaka sa Calabrije i na ovoj utakmici igram pobjedu Cagliarija kojemu je prvo mjesto na ljestvici uzeo Jurićev Crotone. Kalbrezi teško ispadaju iz dobre rezultatske serije ali kada se to dogodi blackout traje po par tjedana, ali kad uđu u dobru seriju kao nedavno u gostujućoj pobjedi protiv Vicenze,onda ona traje mjesecima.

Novari je talijanski zavez uzeo dva boda i oni su tim potezom saveza ozbiljno ugrozili svoje šanse za prvo ili drugo mjesto na tablici druge lige koja ih direktno vodi u viši rang. Zato igram na njihovom pobjedu na gostovanju protiv Brescije.

Novara je znala pobjediti i puno jače klubove od svog subotnjeg domaćina,kao npr. Cagliari i Pescaru.

Prvak druge španjolske lige Leganes ugošćuje Elche koji ne može ni gore ni dolje i na toj utakmici igram rađe opciju dva do tri gola nego pobjedu domaćina.Iako nisu gostujuća momčad nekadašnji Pašalićevi suigrači znaju iznenaditi pobjedom u gostima kao nedavno protiv Mirandesa, a i Leganes zna kući kiksati kao nedavno porazom od Tenerifa.

Pet u glavu:

1. Mađarska - Hrvatska 2
2. Azerbajdžan - Kazahstan 1
3. Modena - Cagliari 2
4.Brescia - Novara 2
5. Leganes - Elche dva do tri gola

SRETNO!

Izdvojeno

11. srpanj 2020 09:55