StoryEditor
Kolumnekomentar igre

Hajduku premoćni posjed lopte nije donio velike koristi, Dinamo je kontrolirao situaciju

4. travnja 2019. - 11:50

Hajduk nije uspio, serija je trajala od Dinama do – Dinama. Porazom se vraća neizvjesnost borbe za četvrto mjesto. 

Greška Posaveca za vodstvo Dinama, izravni je krivac, a drugi tragičar “bijelih” je Caktaš koji je u reakciji na potezanje Šunjića, dok je sudac puštao prednost, reagirao rukama, zamahnuo, udario Šunjića.

Da je sudac prekinuo akciju...

Po tome je crveni karton Caktašu logičan, opravdan, ali da je prethodno sudac Batinić prekinuo akciju, dao žuti Šunjiću bilo bi pravednije, nogometnije. Caktaš jest prenaglio, a na crveni je uskuhala je i publika, nije lako vidjeti isključenje domaće “desetke”.

Ranija potezanja Gojaka, Šunjića, nije Batinić sankcionirao, propuštao je i onda ti se sve to izrodi u nevolju. Ne opravdavajući reakciju Caktaša. Nije sporan crveni na reakciju.

Bilo je to tek u 76. minuti, a do tad je već Dinamo zasluženo vodio sa 1:0. Hajduk nije bio dobar. Možda bi utakmica brodila prema 0:0, kao jesenas u Poljudu, da nije bilo greške Posaveca.

Vratar je prelomio, na stranu Dinama. Ne Livaković, nego Posavec. Toliko smo se uskokodakali da Velog Jožu Posaveca treba otkupit, a on je popio gol. Njegova olako odbijena lopta iz slobodnog udarca bila je kao poklon za Gavranovića.

Oršić je izveo slobodan udarac sa 28 metara, a Posavec je samo odbio balun; hvala, pritrčao je Gavran i Dinamo je poveo 1:0. I to je bilo to.

Hajduk zakočen na sredini polja, Dinamo je kontrolirao situaciju, a Hajduku premoćni posjed lopte nije don(os)io velike koristi.

Pokus s Tudorom nije uspio 

Rrahmani je na lijevom beku odnio sve balune Tudoru, tamo gdje je trebao biti Gyurcso ili pak Jairo, ako bi Gyurcso bio desno. Pokus s Tudorom kao desnim krilom, nije dao ploda.

Dinamo je bio jači u duelima, Gojak i Šunjić su “izili” hajduke na sredini terena.

Stavio je Oreščanin u nastavku Jaira na Rrahmanija, pretumbao postavu, jokera Ivanovskog na špic, a lijevu stranu praznio, da se ubacuje Bradarić. Ništa od svega.

Dinamova postava, Emir, Amir i Amer, bila je nepremostiva, Dilaver, Rrahmani i Gojak. Plus Šunjić.

Oreščanin je iznenadio i sastavom, utakmicu koju smo očekivali kao njegovu doktorsku disertaciju, glatko je izgubio od Bjelice. Palaversi ni minute.

A Bjelica ima i jače adute, čvršće u svakom duelu. Lako uočljivo. Bolji su.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 18:59