StoryEditor
Kolumnesvi na poljud!

Hajduk u delikatnom trenutku: vrijeme je, treba se razgrnuti laktovima, probiti se prema Dinamu!

6. listopada 2018. - 22:58
hajduk_dinamo_vb12-290918

Hajduk sutra s Osijekom nastavlja ciklus igranja protiv onih koji su ispred njega na ljestvici, trenutačna "velika petorica" u HNL-u dok Hajduk snuje prodor na svoje mjesto iz dubine ljestvice.

Nakon 0:0 s Dinamom Hajduk je u delikatnom trenutku, slijedi težak niz: Osijek, Lokomotiva, Rijeka, Gorica.

U nedjelju je Osijek gost u Poljudu, pa se ide Lokomotivi u Zagreb, u Poljud onda dolazi Rijeka (kako stvari stoje bez gledatelja), da bi se ciklus "s velikima" zaokružio novim odlaskom u Zagreb, doduše u Veliku Goricu kod senzacionalne Gorice koja juriša na pogon Poljaka Zwolinskog i koja je već u Poljudu slavila sa 2:0.

Dvoboji s vodećima za – proboj u Europu.

To je ispit za momke Zorana Vulića, imperativ postoji, ne samo kroz riječi predsjednika Jasmina Huljaja koji je rekao "Europa je pod mus".

Kao u utrci atletičara, odjednom je nastala gužva, tijesno je od drugog mjesta pa nadolje, u zavoju naklon prvog kruga: treba se razgrnuti laktovima, probiti se prema Dinamu, fali bodova.

Niz utakmica Osijek, Rijeka, Lokomotiva, Gorica umnogome će odrediti Hajdukov plasman na kraju jeseni, te poziciju za proljetni zalet.

Nema više vremena. Svaki novi kiks, propust, bio bi poguban za položaj, previše je odjednom konkurenata za plasman u Europu, zinili su prema UEFA kvalifikacijama, nije to više zabranjeno voće ni za Lokomotivu (već je bila jednom u euro-kvalifikacijama), a ni za Goricu koja bi gledala malo svijeta.

Među njima nekako Rijeka izgleda - najslabije, a kakav je Osijek, Hajduk će odvagnuti sutra.

Ima pogodnost da će mu u Poljudu još jednom publika puhnuti vjetar u leđa, prije nego što se zbog kazne ulazi zatvore.

 

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 18:50