Kolumnezajedno u iduće 4 godine

Hajduk pred novim festivalom demokracije: ima logike da se kreće u opće izbore

Piše Slaven Alfirević
24. travanj 2018. - 22:12
jp_hajduk_rijeka3-310318

Pitanje je logično i neće zbog toga trenutačni “nadzornici” u Hajduku pasti u nesvijest. Nitko njih ne tjera. Ali, ima logike, pa i sami oni to znaju. Dakle:

- Ima li smisla da Nadzorni odbor u ovom ciklusu uopće bira novog predsjednika uprave “bijelih”? Još jednog?

Naime, to bi bio četvrti predsjednik uprave u njihovu mandatu, imali su Marina Brbića, pa kad su mu izglasali nepovjerenje Brbić se povukao, doveli su Marijanu Bošnjak kao interregnum (nije bila v. d., jer u trgovačkom društvu nema v. d., bila je predsjednica), potom su izabrali Ivana Kosa.

I sad traže svoga četvrtoga. A odlaze već, odnosno najkasnije u srpnju iduće godine?! Predsjednik po Statutu ima mandat na – četiri godine.

A samo godinu dana bi ga ovaj NO nadzirao...

Pitanja nameću rješenje: zar nije logično obaviti odmah izbore i za cijeli Nadzorni odbor i za predsjednika, da traju paralelno izbori, onda se sastavi novi NO i on pregleda dospjele kandidature za predsjednika, praktično se zajedno osove na noge sa zajedničkim mandatom od četiri godine?!

O tome treba pitati Udrugu Naš Hajduk, to je više nego putokaz za razmišljanje!

A ionako ima i onih koji tvrde da sadašnjji saziv NO treba otići zajedno s Kosom, kad je već takva situacija. Pa sve iznova. Sadašnjim nadzornicima bilo bi dopušteno opet se kandidirati. ∙    

#HAJDUK#SD HAJDUK