StoryEditor
Kolumnekomentar igre

Hajduk ne izgleda - hajdučki: izgubili dva boda, dobili Palaversu

Piše Frane Vulas
27. kolovoza 2018. - 10:32

Osvojeni bod ili izgubljena dva, velika je dilema. Pogotovo s obzirom da je Hajduk dvaput bio u rezultatskom zaostatku, pa se vraćao. A i to što je bio osjetno bolji, imao više šansi, izglednije prilike.

Moglo se na kraju i do pobjede. Ni nakon pet kola Hajduk ne zna pobjedu, a opet barem nije izjednačen negativni rekord iz sezone 2009/2010. Međutim, da je dobro – nije. Ne izgleda Hajduk – hajdučki. Hajduk je i dalje u blatu, pomak je napravljen, ali malen.

Nakon solidnog ulaska u utakmicu Splićani su primili gol i ugasili se. Do izjednačujućeg gola djelovali su kao razbijena vojska. Tek je gol Palaverse probudio Hajduk koji kao da se najviše bori sam sa sobom, sa samopouzdanjem.

A onda je Inter praktično iz druge prave prilike zabio i drugi gol. Golovi Intera su najbolje prokazali stanje igrača Hajduka. U obje situacije pola obrane je ispalo (naivno).

Pogotovo kod drugog gola kada Vučuru koji je ispao u protivničkoj polovici nitko osim Mikulića kojem je to i zadatak nije pokrivao leđa, pa su domaći krenuli u kontru tri na jedan. Kada se već činilo da su se spetljali, opet su nekako uspjeli zabiti. Priča dosadašnjeg dijela Hajdukove sezone. 

No, opet borbeni, ali dotad po učinku skromni Ivanovski konačno je proradio. Iznudio je i realizirao kazneni udarac. Kada neće iz igre, onda barem s bijele točke. Nadamo se samo za početak. Međutim, Hajduk kada nije dobio prvu prvenstvenu utakmicu ove sezone, barem je dobio - Palaversu.

Nakon što je u prvom dijelu bio malo samozatajan, nesiguran, rekli bismo čak i neshvaćen u nekim situacijama, u nastavku je eksplodirao. Eurogol, pa još jedna bomba, dijelio je lopte... A svidio se i Jairo, više puta je probio stranu, pokušao asistirati. Nažalost, najčešće nije imao kome dodati.

#HAJDUK#ANTE PALAVERSA

Izdvojeno

04. srpanj 2020 14:36