StoryEditor
Kolumnepriča ide dalje

Hajduk nakon Carrilla: Kopić dobio palicu, Kos i dalje u sedlu, a Branco tek mora razgovarati o svojoj sudbini

14. studenog 2017. - 22:49
hajduk_intervb33-300917

Mario Branco je sudjelovao u predstavljanju novog trenera Hajduka i otvorio dvojbu ostaje li ili ipak ide?

Do jučer bismo stavili ruku u vatru kako je sigurno da će do Nove godine stručnjak iz Portugala napustiti odaje “bijelih” i da će to biti dio žrtve, odgovornosti koju je tražila Torcida, zbog zaostatka od Dinama, a i sam Branco je svjestan situacije, ponudio je ostavku i ne bježi od svog dijela odgovornosti.

Izgleda ipak da je došlo da određenog primirja na relaciji navijači – uprava, čim se situacija primirila, Hajduk je nesmetano odabrao novog trenera. Premda su i akcije Edoarda Reje stajala dosta visoko, a prva želja Ivan Jurić, te Goran Sablić otpali su s liste, svatko sa svojim razlozima da ovaj put ne dođu u Hajduk, kuglica ruleta se zaustavila na Kopiću.

Logično je da je Branco odabrao Carrilla, kao što je jasno da je ovaj put Kos uputio na Kopića.

Kakva je onda pozicija sportskog direktora Branca, ostaje li ili odlazi?

– U idućih nekoliko dana ćemo razgovarati i o tome, nikad nisam bježao od odgovornosti, prva momčad je ogledalo moga rada i moj obraz. Tu sam da pomognem dokle god bude trebalo i eventualno svome naslijedniku budem pri ruci kod primopredaje.

Hoće li to biti prije odlaska u Pulu, poslije Pule ili će se vrtuljak vrtjeti oko četvrtfinala kupa protiv Osijeka, 29. studenoga, što je svojevrsni Rubikon sezone?

I lani se ispalo u četvrtfinalu kupa protiv Splita, senzacionalno, pa je funkcijom stradao Marijan Pušnik, da bi se potom proživjelo krasno hajdučko proljeće uz Carrilla i Futacsa, zar ne?!
Cilj je opet isti, ući u Europu, a kup kao kup, tko da ga obeća...

Uglavnom, Branco je ostavio dvojbe, nije to bio pitijski nastup, da sami stavljamo zarez gdje mislimo da treba, ali je ostavio dvojbe. Uz činjenicu da ima puno prigovora na sastojke prve momčadi.

Pozicija Kosa se očito učvrstila, makar privremeno. Oštrica Torcide navodno je bila uperena baš na Branca, međutim, ne smije Hajduk biti obezglavljen.

Simptomatična je i pozicija Nadzornog odbora. Dosad smo bili svjedoci Torcidinih izričitih zahtjeva za odgovornost, te potom objašnjenja Našeg Hajduka kako štite model, a ne ljude, dočim će Torcida svoje stavove izražavati kao i dosad, na tribinama.

U međuvremenu, Nadzorni odbor nastupa u sastavu – 5:2. Neće to nitko tako kazati, ali je javna tajna kako se Slaven Marasović i četvorica istomišljenika drže za isti štap (Šalinović, Krnić, Kuzmanić i Erceg), oni smatraju da je “sve ok, osim prolazne rezultatske krize”, dočim s druge strane Denis Kosor i Anthony Marinov ne glasuju poput petorica većine, navodno su u večeri poraza od Rudeša bili spremni prihvatiti ostavku Ivana Kosa. Može li se reći kako oni misle da generalno “ima strukturnih problema”?

Priča ide dalje, nastupilo je zatišje, Kopić je dobio palicu, Kos ide dalje, a Branco će o svome ostanku razgovarati “brzih dana”, dok Nadzorni stoji na poziciji 5:2.

Dovoljno čvrsto, premda ne i jednoglasno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. listopad 2020 18:20