StoryEditor
KolumneGorak okus remija

Hajduk je izgubio dva boda, a nije osvojio jedan, to je osjećaj i generira nezadovoljstvo

29. listopada 2017. - 22:31
slaven_hajduk41-291017

Hajduk je izgubio dva boda, a nije osvojio jedan, to je osjećaj i generira nezadovoljstvo među "bijelima" zašto opet nisu pobijedili. Koliko će se tih prigovora obiti treneru Joanu Carrillu o glavu, što Hajduk nije ove večeri preskočio Rijeku i zaostaje od Dinama devet bodova, teško je kazati u trenutku nakon što je Ivan Bebek odsvirao kraj.

U Koprivnici smo gledali jednosmjernu ulicu u kojoj smo vratara Hajduka Stipicu ostavili neocijenjenog što dovoljno govori koliko se domaćin trudio da onemogući "bijele". I nije mario za vlastiti napad.

A spiker sa stadiona povicima hvale i pozivima na pljesak publike označio je konačnih 0:0 kao veliki uspjeh Slaven Belupa i novog trenera Tomislava Ivkovića, kao da su pobjednički pokal podigli.

Ivković je naredio bunker, odavna jednog domaćina nismo gledali tako ušančenog.

S druge strane Hajduk je imao loptu, ali nije imao rješenja što s njom, nedostajao je završni pas, dodavanje, ubaciti "bombu" kroz prozorčić bunkera. Nije to Carrillo dobio niti kad je uveo Almeidu, premda je visoki Portugalac upitnih fizičkih dometa pokazao kako može biti i te kako koristan.

Neobična utakmica u kojoj je gost, Hajduk, držao sve u svojim nogama, osim što loptu nije mogao ubaciti u mrežu.

Šta smo mi to gledali u Koprivnicu? Jalovu inicijativu "bijelih". Kakva razlika u Koprivnici u odnosu na Šibenik. Utakmica kamilica. Podno Šubićevca smo vidjeli 13 žutih, jedan crveni karton i još isključenje s klupe, a ovdje je sad Ivan Bebek, koji se inače ne libi latiti kartona, pokazao samo jednog "žutka", u 90. minuti dobio ga je domaćin Goda.

To je dokaz da smo gledali ipak bezbojan nogomet, savršen toliko što je – bezgrešan. I dosadno sterilan.

Vodu na taj mlin naveo je Tomica Ivković, bunker i gotovo, Hajduče, frigaj se. Adio Slavenu Željka Kopića koji se trudio igrati i nadigravati. Ivković je dobio zadatak skupljati bodove i ovaj bod protiv Hajduka mu vrijedi kao tri.

Hajduku pak ostaje osjećaj da je dva boda izgubio, mada se u tome pretjeruje, jer zašto bi se došlo u Koprivnicu i samo tako pobijedilo uz Ivkovićeve barikade?!

Hajduku je problem što (mu) je Dinamo odmaglio, pa sad to stavlja dodatni pritisak i hipoteku izgubljene utrke već zarana.

 

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 05:02