StoryEditor
Kolumnestart od 13:0

Glatka i lijepa pobjeda Hajduka, senatori odmarali, priliku dobili mladi i novaci

Piše Slaven Alfirević
30. lipnja 2018. - 10:44
IMG_20180629_200142

Glatka pobjeda Hajduka na pret-premijeri, utakmici prije pravih priprema koje tek slijede na Pohorju. Što je svakako ohrabrujući rezultat. Uvijek je bolje pobijediti...

Prijateljsko ozračje, Poljaci na izletu, igrači Gornika daleko od lopte, od duela, ništa od njih, nisu ni zapucali na branku pošteno, a Hajduk rastrčan, željan, motiviran da se pokaže.

Razlika se odmah evidentirala na semaforu. Gyurcso i T. Bašić su začinili utakmicu iz slobodnjaka. To nije bilo sve, dodao je svoga i Šego (igrao je na poziciji centarfora, što najviše voli) i još jednoga Tudor, glavom, nakon Bašićeva prodora. Toma najbolji, želi pokazati da zaslužuje svoje mjesto u prvih 11.

Mnogi senatori nisu se ni skidali (Caktaš, Radošević, Said, Futacs, Gentsoglou, Memolla, Filip...), šansu su dobili i neki mladići da ih vidimo (vratar Ljubić, pa Bradarić, Nejašmić, Palaversa...).

Evo opet Šehića na desnom beku.

Od novaka kakav je Duka? Nije imao mnogo posla, jedan udarac, obranio je. Barem je probio led nastupa u Poljudu. Mikulić? I on bez pravog posla. A Beširović? Kao zadnji vezni nije se upuštao u rizik, s balunom ga se malo vidjelo. Ivanovski i Vučur nisu se skidali.

Ako ćemo reć' pravo nema Gornik nekoga vratara, jest Wojciech  Pawlowski bio na streljani, ali se uklopio u svečarski ambijent, nije ništa obranio, a na dušu mu ide treći gol, Toma Bašić ga je baš iznenadio šutem u njegov kut.

Potom i dvadeset minuta za Špikića, da vidimo njegov talent, ozlijedio se Kovačević pa je ušao u igru prije vremena. I Krekoviću sedam minuta. Ima bijele mladosti.

Trener Željko Kopić je ispunio najavu kako će davati po 45 minuta šanse pojedincima, u sustavu 4 – 3 – 3, što je očito intencija.

Protiv Orkana i Gornika Hajduk je startao u sezonu s ukupnih 13:0. Ako je to neki pokazatelj...

 

#HAJDUK#SD HAJDUK#GORNIK

Izdvojeno

05. srpanj 2020 23:16