StoryEditor

E moj Hajduče... Nikad prvaka od tebe

Piše Ivan Ugrin
7. srpnja 2019. - 14:00

Ovo što se zbiva u Hajduku, osobito zadnjih dana, može se bez pretjerivanja nazvati: ludom kućom. U kojoj se ne zna tko pije a tko plaća. Do jučer gotovo svemogući šef Akademije Krešimir Gojun, smijenjen je jer je izišao u javnost s indicijama kako je sportski direktor Saša Bjelanović tražio od njega da druga momčad Hajduka pusti Šibeniku kako bi potonji mogli lakše ući u Prvu ligu.

Sve se to zbivalo prije nekoliko mjeseci, a istraga se vodila prije desetak dana. Predsjednik Uprave Marin Brbić priklonio se mišljenju jedinog svjedoka Marija Brkljače, glavnog skauta Hajduka, i smijenio Gojuna. Iza Brbića izgleda stoji Nadzorni odbor.

Međutim, po svemu sudeći više nije udruga Naš Hajduk. A oni su ti koji biraju članove Nadzornog odbora. Ove su izabrali tek prije sedam mjeseci, koji su onda vratili Brbića na čelo kluba. Istog onog koji je prije nekoliko godina nakon puča u Nadzornom odboru skinula zagrebačka sekcija Našega Hajduka.

Pa su oni onda doveli Kosa. Pa je prije vremena i njega rušio Naš Hajduk i Torcida. Pa je onda na čelo uprave zalutao jedan farmaceut kojem se nitko više ne sjeća ni imena ni prezimena.

U međuvremenu, svih ovih godina sva je sila sportskih direktora i trenera plesala po Poljudu. Posebno je vruća bila trenerska stolica.

Da se u Hajduku zna tko vlada, onda nakon priopćenja kojeg je u prilog svog prijatelja Gojuna napisao aktualni trener prve momčadi Siniša Oreščanin, u kojem se ovaj protivi Gojunovoj smjeni i traži da se ponovno istraži cijeli slučaj navodnog namještanja utakmice protiv Šibenika, ni ovaj više ne bi bio Hajdukov trener.

No, kako se Brbić zamjerio Našem Hajduku i Torcidi radi popustljivosti na nedavnom sastanku s izaslanstvom HNS-a na kojem su bili i predstavnici Grada Splita, većinskog vlasnika Hajduka, gdje su dogovoreni uvjeti za konačno igranje hrvatske reprezentacije na Poljudu nakon nekoliko godina "rata" HNS-a i Hajduka, u ovom trenutku se Hajdukov predsjednik odlučio za pakt i potvrdio da Orešćanin ostaje trener prve momčadi.

I sve to do sljedeće iskre, koju će po svemu sudeći "upaliti" rezultati koji se mogu očekivati u utakmicama koje slijede.

Ako se po jutru dan poznaje, onda po onome što se vidi na pripremama u Sloveniji, ponovit će se scenarij kojega gledamo već desetak godina.

Naime, hajdukovci u pripremnim utakmicama gube od nerespektabilnih ekipa, pojačanja u momčadi su anonimusi, a nervoza u klupskim odnosima pred daljnim raspletom ogromna je. Maltežane ćemo vjerojatno proći u prvom europskom pretkolu, a onda za koji dan počinje Prva HNL, pa možda još koje eu-pretkolo, i prije Velike Gospe sezona je gotova.

E moj Hajduče... Nikad prvaka od tebe.

Izdvojeno

04. srpanj 2020 20:59