StoryEditor
Kolumnehajduk u krizi

Čekati nadzornike ‘čudotvorce’ znači - gubiti vrijeme

25. listopada 2018. - 01:41
navijaci_poljud8-290918

Hajduk je u velikoj krizi igre i rezultata. Upisao je najgori start u HNL-u. Pobijedio je dosad tek dva kluba sa začelja Rudeš i Istru 1961, a sa sedmog mjesta bliže su kvalifikacije za ostanak nego Europa. U tri zadnje utakmice protiv kvalitetnijih suparnika nisu “bijeli” ni zabili, a teško uopće i stvaraju šanse. 

Trener Zoran Vulić nakratko je probudio momčad, ali nema čarobni štapić jer su problemi mnogo dublji. Teren je samo ogledalo stanja u klubu. U kojem i oko njega se razmahala i letargija. I svi nešto čekaju. Izbore za novi Nadzorni odbor nakon čega bi kao trebala biti okrenuta nova klupska stranica. I možda i hoće nakon tog 15. prosinca, zadnjeg dana prvog dijela sezone.

No, opet se vraćamo na abecedu. NO nadzire, ne upravlja. Kao što se to sada spočitava i prošlim “nadzornicima”. Dakle, novi NO ne treba 
(d)očekivati kao spasitelje. Barem ne trenutačne. Jer može i novi NO dugoročno donijeti veće promjene. Možda će imenovati novog predsjednika Uprave (iako je Jasmin Huljaj prekratko tu da bi se uopće njegov rad stigao ocjenjivati) i time okrenuti ploču? Možda će kvalitetnije uopće raditi svoj posao nadziranja? No, i sve to zahtijeva dodatno vrijeme. Vrijeme koje Hajduku neumitno curi. 

Ima Hajduk predsjednika Uprave, NO, sportskog direktora, trenera, voditelja omladinskog pogona... Na potezu su, na čelu s Huljajem.

Ne može nogometni klub “hibernirati”. Kuća gori, a čekaju se vatrogasci.

Nema se što čekati novi NO. Mora se sada raditi sve da se odmah izađe iz krize. Pa ako treba i povlačiti neke baš drastične poteze. U suprotnom će i cijela ova sezona biti izgubljena. A može biti iskorištena recimo kao priprema momčadi za iduću sezonu, za lansiranje mladih. A kada novi NO dođe neka se uhvati posla. Svog posla.

Hrvati uopće, pa tako i u sportu, često žive u zabludi da će se nešto preko noći promijeniti. Pa i dolaskom nekoga, bio to igrač, trener, NO, predsjednik kluba...

Neće. Ništa se preko noći ne mijenja, a da je na zdravim temeljima. Samo sustavnim radom. To je klub i dovelo u ovu situaciju.

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 23:27