StoryEditor
Kolumneoštro pero

Burić, Vučević, Brbić ... Nakon ove sramotne predstave netko mora otići

17. ožujka 2016. - 14:33
per00

- Ajme šta je ovo, sve bi ih ovom mojon štakom opalija - kaže mi "susjed" u WC-u u poluvremenu sramotnog dvoboja Hajduka i Dinama. Drugo poluvrijeme još kako - tako, a to prvo... Ajme majko.

Priznao je to i trener "blijedih" Damir Burić. Na "pressici" je govorio kako nije tako bilo na treningu, makar i malo upućeniji osnovac zna razliku između treninga i prave stvari. Manirom pravog i odanog klupskog vojnika Burić nije želio odgovornost prebaciti na upravu i sportskog direktora Gorana Vučevića, radije je svalio odgovornost na leđa igrača. I na njihov pristup.

Ali, manite se ćorava posla. Nogomet ili znaš ili ne znaš. Hajdukovci, isto tako, znaju koliko znaju. Ili, kako bi rekao Forest Gump: "Glup si koliko si glup". Tako i ovdje, nogometaš  si onakav kakav jesi. A ovo s čim Burić raspolaže je takvo kakvo jest. Da ne nose dresove Hajduka, mnogi od njih, u drugom bi se klubu borili za opstanak.

I tko je onda kriv za ovakvu sramotnu predstavu? Tko je kriv za sramotno proljeće? Pa onaj tko je Burića ostavio nasukanog s ovakvim igračima, a Burić, sve da je i sto puta bolji trener, teško od ovoga može umijesiti pitu. Je, štedi se u Poljudu, kao doći će vrijeme kada nećemo morati prodavati da bi isplaćivali plaću. Da, hm...

No, za ovakve predstave i ovakav učinak dostatan je proračun, recimo, Slaven Belupa. Doveo se niz igrača sumnjive kvalitete, Vučević je tu odradio slab posao. Svakoga se hvalilo da je doveden bez odštete, no svi oni primaju plaću. A za mnoge od tih pridošlica je i kuna mjesečno previše. Sve što se moglo se s druge strane prodalo. A malo smeta trava, malo bura, malo jugo... Sinoć, nije puvalo baš ništa.

Stoga, netko u lancu Burić - Vučević - Brbić mora odgovarati. Netko mora otići. Ako Brbić to ne vidi, ili nema snage to napraviti, možda je najbolje da se počne pripremati za turističku sezonu. Po onome što smo gledali sinoć njegovi igrači već jesu.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 17:37