StoryEditor
Kolumneznakovito

Bruno Marić nije ostavku podnio slučajno, prisiljen je na uzmak

17. svibnja 2019. - 10:22

Galileo Galilei bi rekao:

- Eppur si muove! Ipak se kreće!

Nego šta, to je velika, puno veća vijest nego što (vam) izgleda na prvi pogled. To je kao da je otišao... Davor Šuker!? Jesmo li pretjerali. Ma nismo.

Burno Marić, pardon Bruno, najbolji nogometni sudac u Hrvata, dva dana nakon što je objašnjavao sve o VAR-u... povukao se! Prisiljen je na uzmak, neka nam bude dopušteno kazati.

'Ne odlazim zbog pritiska': Bruno Marić podnio ostavku na mjesto glavnog instruktora HNS-a

U ime Hajduka, Bruno Marić se povukao s funkcije. Je li ostaje zaposlenik HNS-a, nije u ovoj priči ni bitno. Ne možeš tražiti previše.

Pacak Mariću: Još nije odlučeno

A znak dobre volje Marijan Kustić je pokazao. Što jest, jest. Sam je Marić u ime zdravih odnosa nogometa u Hrvata najavio, završio svoje obraćenje javnosti sa “vidimo se u Splitu na utakmici Hrvatske i Mađarske”. Znakovito.

Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a odgovorio je kako nije to još odlučeno, a Hajduk je kazao kako nema što komentirati.
Međutim, pametnome dosta.

Priča ide dalje, a nije da vam nismo rekli gabarite: tragali smo za metama u koje je upro Hajduk da ih makne. Kamen smutnje je – dokučili smo - Bruno Marić. Prvi pick.

Ima i drugih koji nisu cvijeće, ali Marić je taj. Velika želja je i povratak Udruge prvoligaša (što bi trebalo bit riješeno bez većih zapreka i problema). Onda treba vidjeti što je s Damirom Vrbanovićem, ali polako, i mi smo navrli, ne treba sve sad i odmah.

Najava drugačijih, pravednijih vremena

Vijest da je Bruno Marić dao ostavku, kao grom je iz vedra neba. I najava promjena, te rekli bismo nekih drugačijih, pravednijih vremena.

Grom, koji nudi – razvedravanje.

Očekujemo da se Marijan Kustić, izvršni i odgovorni u HNS-u, u dogledno vrijeme pojavi u Splitu, brzih dana. Bio je najavljen i u dane Svetog Duje, što se nije dogodilo. Jer, nije još bilo konkretnih poteza na relaciji Hajduk - HNS.

A na dan Svetog Duje Hajduk je bio obuzet posjetom - Visu, svojim korijenima, pa se sve dobro poklopilo da se sastanak – prolongira.

Sad je Bruno Marić prinio žrtvu u ime boljitka odnosa, pa bi i Kustić mogao svratiti u Split, da se dogodi uzvratna posjeta u trokutu s gradonačelnikom Oparom, te delegacijom “bijelih”.

Odluku o domaćinstvu Hrvatske u Splitu, protiv Mađarske mogli bismo očekivati i prije lipnja, što čekati sjednicu Izvršnog odbora..

Dolazak reprezentacije u Omiš 31. svibnja mogao bi koincidirati i s objavom da se odnosi Hajduka i HNS-a – popravljaju.

Ok, daleko je još. Treba nastaviti razgovarati. Ali, rekosmo, razvedravanje se nazire.

Jer, nije Bruno Marić ostavku podnio – slučajno. To i slijepac vidi.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 18:27