StoryEditor
Kolumneagora

Božić i kršćani nestaju uslijed klimatskih promjena

24. prosinca 2018. - 13:00

Prošli je tjedan u emisiji "Otvoreno" Marinko Ogorec, stručnjak za pitanja sigurnosti s Veleučilišta u Velikoj Gorici, prozvao nevladine udruge koje rade protuzakonito, te "blate hrvatsku policiju i nagovaranjem migranata na određene postupke ugrožavaju nacionalnu sigurnost." Gdje god su muljancije i poticanje nereda pod krinkom "humanosti", eto ti parapolitičkih organizacija zvanih od milja nevladine udruge koje u Hrvatskoj otvoreno pozivaju na kršenje zakona u ime "ljudskih prava".

Briga za ilegalne (!) migrante iz islamskih zemalja kod mnogih globalnih nevladinih udruga dosegla je razmjere tragikomedije, farse. Globalisti su tako, osim rata i ekonomskih razloga motivacija za migraciju, u Marakeškom sporazumu donijeli i "klimatske promjene" kao legitiman razlog migracija. Evo kako to izgleda na konkretnom slučaju. Amnesty International prošli je tjedan donio izvješće u kojem spominju da je u nekoliko godina zbog sukoba seljaka u Nigeriji ubijeno skoro četiri tisuće osobe.

Otimanje tuđeg

Razlog? Migracije uslijed klimatskih promjena. U izvješću koje potpisuje šefica Amnestyja za Nigeriju Osai Ojigho piše kako su stočari, nakon što je uslijed klimatskih promjena ponestalo dostatne hrane i vode za goveda, bili prisiljeni, pišu dalje, migrirati na jug prema selima u kojima su poljoprivrednici, kako bi tamo pasli svoju stoku. Usput bi ti stočari pobili tisuće poljoprivrednika, doslovno im raskomadali tijela, zaposjeli njihova očišćena sela i zaposjeli zemlju za svoju stoku. Jedna "sitnica" u izvješću ove globalne nevladine mafije mi je zapala za oko u vezi ovih migracija u Nigeriji uzrokovanih klimatskim promjenama, što je dovelo do masakra tisuća ljudi. Stočari koji migriraju prema jugu Nigerije i upadaju na zemlju i sela poljoprivrednika su muslimanske vjere, dočim su masakrirani i protjerani poljoprivrednici sasvim slučajno kršćani.

Amnesty ipak zaključuje: "Ovaj konflikt nema nikakve veze s religijskom motivacijom", ključ konflikta nije teror nad kršćanima nego jadni muslimani uslijed klimatskih promjena traže "Lebensraum", životni prostor za svoju stoku. Morbidna lakrdija od izvješća ove globalne nevladine mafije naišla je na zgražanje ne samo kršćana, nego i mnogih muslimana koji isto imaju problem s "klimatskim promjenama", kao i kršćani koji su jednako udareni često "klimatskim promjenama", ali ne ubijaju nikog zbog toga i ne otimaju im zemlju. Predstavnik "Kristove crkve" u Nigeriji, reverendo Dacholom Datri, nakon što je pročitao ovo sramotno izvješće obratio se nigerijskom predsjedniku Muhammadu Buhariju rekavši da je priča o "sukobima između stočara i poljoprivrednika uslijed klimatskih migracija" nadrealna, monstruozna laž, jer su ti "stočari" pogođeni "klimatskim promjenama" upadali i upadaju u kršćanska sela naoružani kalašnjikovima, minobacačima, sofisticiranim oružjem atipičnim za stočare i "klimatske migrante".

Predsjednik Bauhari je sve skupa prešutio (pripadnik je iste etnije kao i stočari), no njegov prethodnik Olusegun Obasanjo se oglasio i priznao masakr "stočara" nad kršćanima, no sve skupa je relativizirao rekavši da je problem u tome kada se kršćani, zamislite, suprotstave "klimatskim migrantima" koji im kradu zemlju, pa je konflikt neizbježan, a muslimani, pardon, klimatski migranti, se naljute pa ih pobiju. Obasanjo završava: "Nisu krivi stočari, oni samo traže mjesto za ispašu, krivi su oni koji su im dali oružje." I, dakako, kao što kaže i Amnesty International u svom izvješću, nema tu nikakvih religijskih motiva za nasilje, kakav islam, radi se o problemu migracija uzrokovanih klimatskim promjenama koje su dovele do "sukoba". Nema terorista, samo klimatski ili ekonomski migranti u potrazi za boljim životom...

Težak život terorista

Sličan narativ kao što ga priča Amnesty International i ove naše nevladine udruge koje je u "Otvorenom" prozvao Marinko Ogorec, kada su teroristički čini u pitanju, slušamo i od službene politike na Zapadu. Mladić koji je nedavno izvršio masakr na adventu u Strasbourgu također nije bio motiviran islamom, već je, kao drug Tito, imao težak život, bla, bla, pa se eto, "radikalizirao". Kada su počele serije atentata 2015. godine u Francuskoj predsjednik Hollande je kriknuo: "Ljudi koji su počinili ove zločine nemaju ništa s islamskom religijom". Pa su psiholozi, sociolozi potom krenuli lupetati nešto o siromaštvu, o isključenosti iz društva, ali religija kao motiv? Bože sačuvaj!

Klimatske promjene upravo rade o glavi i samom blagdanu Božića na Zapadu. Već godinama je u tijeku ekološka kampanja usmjerena protiv sječe božićnih drvaca, što dovodi u opasnost ekosustav u vrijeme kada se borimo svim silama protiv klimatskih promjena. Kako su pak umjetne, plastične jelke sporo razgradive, ni to nije rješenje. Što učiniti? Izbaciti jedan od simbola Božića.

Kakav će nam biti Božić ove godine u EU? Ne znam, to vjerojatno zavisi od klimatskih promjena i sukladnih klimatskih migracija. Pitajte Vakulu, a ne ministra Božinovića...

Izdvojeno

11. srpanj 2020 11:27