StoryEditor
KolumneFranina besida

Bolje ulagati u infrastrukturu nego dovoditi nove Abdukholikove, Arteage...

17. svibnja 2016. - 10:27
hajduk_istra37-100416.JPG

Već za dvadesetak dana počinju pripreme, a Hajduk bi tek danas trebao dobiti predsjednika, da ni ne ulazimo dublje u priču oko mjesta sportskog direktora pri čemu je glavninu tereta na sebe preuzeo trener Damir Burić. Hajduk je pritom u vrlo sličnoj situaciji kao i prilikom Burićevog dolaska ljetos, nema jasan kostur momčadi za sezonu koja je pred vratima.

Pred vjerojatnim transferima su najiskusniji Kalinić, Sušić, Milić... Možda i najtalentiraniji Vlašić. Uz sve očekivane odlaske i transfere, pa neka i kapne lova od odšteta, Buriću će trebati najmanje desetak novih igrača da momčad bude barem na nivou s početka prošle sezone.

Međutim, fokus trenera Burića na odjavi sezone nije bio na tome, već na nedostatku uvjeta. Kako se uostalom, hoćeš-nećeš i zakotrljala priča oko Brbićeve smjene. Zato što je grupa "nadzornika" smatrala da je važnije investirati u pomoćni teren, uvjete za treninge zbog kojih je kako je Burić izvjestio momčad do 30 posto slabija, nego u pojačanje aktualnog igračkog kadra.

Netko će reći da  Burić pričom o realnosti umjesto maštanja unaprijed već stvara alibi za sljedeću sezonu. Smanjuje pritisak s mladića. Nije prvi vapaj struke za boljim uvjetima, ali jest osvježavajući dugoročni pogled. No, nije (samo) alibi ni spin za smanjivanje pritiska nego (i) realnost.

Što vrijedi Hajduku da i uloži novac od transfera u momčad, napravi neki rezultat, ako iza toga neće imati infrastrukturalno-stručni sustav koju će mu dati kontinuitet u borbi za vrh. Problem(i) ostaju isti. I ne mogu se riješiti preko noći.

Promijenila se u međuvremenu malo ploča NO-a, ipak bi se desetak milijuna kuna trebalo investirati u momčad, no to Dinamo, pa i Rijeka. potroši na jednog-dva igrača. Rijeka je uložila u momčad, infrastrukturu, pa opet još nije ugrozila Dinamo. Bolje ulagati u infrastrukturu, struku, supertalentirane klince nego ih opet trošiti na neke nove Abdukholikove, Arteage, Arteme (bio Milevski ili Radčenko)..., počeli smo samo abecednim redom. Da bi se opet gotovo pa sigurno gledalo u leđa Dinamu i Rijeci.  

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 08:04