StoryEditor
Kolumnekomentar igre

Bila je to ipak još jedna mukotrpno jalova igra Hajduka, na stranu bljesak dueta Gyurcso-Jairo

15. travnja 2019. - 10:45

Šetalište Adama Gyurcsa u Kranjčevićevoj, provozao je poroznu obranu domaćih i servirao kao na pladnju Jairu za 1:0.

Je li to bio asist vrijedan Europe? Vjerojatno, no pomalo, ne treba žuriti s procjenama, premda bi prosječni hajdukovac nakon frustracija (jer dugo, dugo, nije mogao zabiti gol), sad odjednom pao u euforiju zbog jednog jedinog pogotka!

Posavec čuvar snova

Najbolji Gyurcso koji je dodao ili pak Jairo koji poklon nije promašio, svejedno, njih dvojica uz dvije-tri dobre riječi za Posaveca koji je u rijetkim, ali bitnim trenucima bio pravi pouzdani čuvar mreže, iliti što se kaže - čuvar snova. Europskih snova.

Kad na golu nije rupa, onda i jedan gol može biti pobjednički.

Bila je to ipak još jedna mukotrpno jalova igra Hajduka, na stranu taj pogodak i bljesak dueta Gyurcso-Jairo, ali Hajduk nije izliječen od jalovosti...

Ima tu posla za bolji učinak u – kako bi rekli hokejaškim rječnikom - posljednjoj trećini terena.

Tahiraj i Jradi dali špric

Uglavnom, niti sat vremena i od 55. minute eto kuvertiranih promjena, Palaversa i Jurić iz igre, unutra Tahiraj i Jradi.

Sad je Tahiraj dobio ulogu da bude Mijo Caktaš, a u rošadama na mjestu spojki, onih što spajaju, Barry se povukao tamo gdje je dotad ordinirao Palaversa. Oreščanin je odustao i od Jurića, najavljena formacija nije davala ploda. Promjene su dale špric. Nije da nisu. Tahiraj i Jradi.

I onda Gyurcso-Jairo, prethodno je Lopez dodao do Mađara. Pogodak trade mark – furešti.

I odmah opaska: kome treba centarfor kad su dva krilna napadača smislila šah-mat!?

Treba, treba, i te kako treba, makar za iduću sezonu.

Ovdje se Hajduk provukao jedinim golom, makar se slažemo da je ukupno pobjedu zaslužio, jer od dvije prazne puške, bio je poduzetniji.

Svidjeli su nam se iz pozadine Tudor i Bradarić, svidio nam se poletni Tahiraj kad je ušao, čak i Jradi, premda su obojica od velike želje da krupnim koracima grabe naprijed do pobjede znali - zaboraviti balun.

Blaženo pomazanje je stiglo akcijom Gyurcsa i poentiranjem Jaira. Hajduk je opet odškrinuo europska vrata, a Diogen Oreščanin ovaj put svijećom pronašao pogodak i sva tri boda!

Kako će mu biti s Rijekom, na Veliku subotu?

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 02:52