StoryEditor
KolumneNa djelu taktička zbrčka

“Bijeli” su u začaranom krugu i što je najteže, u nedjelju je – repriza

17. ožujka 2016. - 09:05
kom00

Htjeli smo vidjeti taktičku zvrčku, kakvoj se nadao Stanko Poklepović, a vidjeli smo – zbrčku. Okruženje pritišće, tlači, ali Hajduk – ne može. I nema kamo. Realnost i kruta stvarnost je ovih glatkih 2:0 Dinama ostvarenih u po ure, bez ispaljenog metka otpora. Ni publika nije imala volje zviždati, negodovati. Letargija i rezignacija.

Priča kako će se “nekako izdržati ovih 15-ak utakmica proljeća sa skrpanom momčadi” uzima svoj danak. Svaki čas se rečena momčad testira i trpe se teški udarci!

Sanjao je Hajduk o prodoru u kupu ili su to samo pričali reda radi, no sad su suočeni sa stvarnošću. U nedjelju u reprizi moraju ponuditi nešto više, treba ostati treći.

Je li se moglo uraditi nešto bolje? Moralo se bolje pokriti bokove, suprotstaviti se na sredini polja. Možda i figure drugačije posložiti, makar se radilo o nijansama. Dogodilo se Hajduku da mu nisu mogli ni Velazquez, ni Velez, a Biljija je Burić ostavio na klupi, premda se rehabilitirao dobrom igrom protiv Zagreba.

Nalet Dinama bio je razoran: u 29. minuti na 0:2 Ćorića, pardon, ali pomislili smo na – Debrecen... Da, na 0:5...

Onda je Dinamo digao nogu s gasa, smanjio brzinu, zaigrao “u leru”, a nemoć Hajduka je i dalje bila golema. Dinamo nije dalje inzistirao, a Kalinić je svo vrijeme bio raspoložen.

Utakmica u kojoj se trener Burić izvinio, ispričao navijačima. No, slijedi repriza u nedjelju, kako izdržati do kraja sezone, jasno je da treba totalni redizajn momčadi...

Nema gola protiv Intera u Zaprešiću, protiv zadnjeg Zagreba tek s bijele točke, sad su gol, pa i šansa bili – nedostižni. Vratar Ježina neocijenjen.

Lako je što Hajduk igra bez napadača, ali je igrao i bez obrane! Bez pravog obrambenog garda “bijelih”, kroz sredinu, po bokovima, bio je to propuh i potop, Dinamo je nadirao, radio što mu se prohtije. Pola sata. Sasvim dovoljno.

Tužna večer Hajduka. “Bijeli” su u začaranom krugu i što je najteže, u nedjelju je – repriza. A Dinamo priča da im je to važniji nastup od ove sada.

S aspekta Dinama i reprezentacije - šteta Pjace. Ozbiljna ozljeda velikog majstora.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 20:45