Kolumnemarkov x

Arsenal će dobiti Southamptona, a "redsi" i "lisice" će postići više od dva gola

Piše Marko Didić
25. prosinac 2015. - 11:00

Za Božić od nogometasa "rade" samo Englezi,Belgijanci,"drugoligaški" Talijani i Turci pa nam je izbor parova sužen,ali ćemo i bez toga pokušati samo sebi isplatiti božićnicu kroz ovu moju kolumnu. Ne bi bio protiv toga,da ona barem za božićne blagdane bude - dobitna.

U luci Southampton će "topnici " iz Londona potopiti brodovlje crveno-bijelih:dakle na utakmici Southampton- Arsenal igram dvojku. Domaćini su kući znali remizirati i sa onemoćalom Aston Villom i njihov stadion nije više neosvojiva utvrda kao prošle sezone.Iako ima dosta ozlijeđenih,Arsenal je i dalje u nezaustavljivom naletu što je najbolje osjetio Manchester City u prošlom kolu.Dakle, dvojka na Arsenal!

Više od dva gola igram na utakmici Aston Ville i West Hama.Domaćini u grčevitoj borbi za opstanak moraju probati pobjediti,a West Ham (istina puno kompletniji nego na ovoj utakmici) je na gostovanjima znao zagorčati životi i većima od svog subotnjeg protivnika.

Više od dva gola igram i na utakmici Liverpool - Leicester: Nakon blamaže kod Watforda "gdje su gonili na svoj gol",što bi rekao bivi igrač Hajduka Mili Hadžiabdić, "redsi" se pred navijačima moraju iskupiti i skinuti im neki "skalp od formata". Lisice nisu neki ulov za vrijeme lovne szeone, ali s obzirom da ove godine metu sve živo,pobjeda nad njima bi bila veliki uspjeh domaćina. No i gosti imaju Mahreza i Vardya koji su svakom golmanu,velika opasnost.Još ako umjesto standardnog Belgijanca Mignoleta bude branio za "redse" Bogdan koji je protiv Watforda branio očajno,eto nam više od dva gola na ovoj utakmici pa ću to i odigrati.

Na utakmici Stoke i Manchester - United igram da će biti postignuta dva do tri gola. Ako ne pobjedi Nizozemac Louis van Gaal bi mogao biti bivši na klupi Manchester Uniteda. No Stokeov stadion Britannia je neosvojiva tvrđava za mnoge(sjećate se što su Arnautović.Skaqiri i Krkić radli igračima Manchester Citya?) pa u ovoj teškoj utamici između jedinice i opcije dva do tri gola,igram na ovu potonju.

Bursa ima šest poraza zaredom i za trenera je stigao biviš trener Galatasaraya Hamua Hamzaoglu koji je veliki motivator a koji ima Sizifov posao motivirati mrtvace. Boljeg protivnika od Mersina za početak pobjedičkog niza nemaju jer su gosti brementii financijskim problemima,a nedavno ih je napustio i predsjednik. Dakle Bursa-Mersin igram jedinicu.

Pet u glavu:
1.Southampton - Arsenal 2
2. Aston Villa - West Ham više od 2 gola
3.Liverpool - Leicester više od 2 gola
4.Stoke - Manchester United dva do tri gola
5.Bursa - Mersin 1

SRETNO!

 

MARKO DIDIĆ